Rus kulübü Kıbrıs’a taşınmak istiyor

Rus kulübü Kıbrıs’a taşınmak istiyor

Merkezi Moskova’da bulunan ve Ukrayna meselesi yüzünden Rusya’da siyasi olarak kovuşturmaya tabi tutulduğundan söz edilen “Krasava” futbol kulübünün, Kıbrıs’a taşınma ihtimalini gözden geçiriyor göründüğü haber verildi.

A+A-

Bunun gerçekleşmesinin zor, hatta imkânsız olarak görüldüğünü yazan Fileleftheros gazetesi, konunun geçtiğimiz hafta “Novaya Gazeta” isimli Rus gazetesinde haber olduğunu kaydetti.

Bahse konu kulübün Rusya Federasyonunun üçüncü sınıf kategori grubunda mücadele ettiğini yazan gazete, futbol kulübü başkanı Yevgeny Savin’in “Novaya Gazeta’ya” verdiği demeçte, kendisinin Ukrayna’daki Rus işgaline karşı olduğunu beyan etmesi yüzünden, takımın siyasi olarak kovuşturmaya tabi tutulduğunu söylediğini iletti.

Savin, bu fikri beyan ettiği andan itibaren takımının artık mücadele edemediğini, çünkü kimsenin kendilerine saha tahsis etmediğini ifade etti.

Gazete Savin’in, yaptığı açıklamada, takımının muhtemelen Kıbrıs’a taşınacağını söylediğini de iletti.

Öte yandan gazete “sports.ru” isimli web sitesinin 4 Haziran tarihli haberine göre, kendisi de eski futbolcu olan Savin’in, bir şirket aracılığıyla Kıbrıs’ta b kategorisi bir futbol kulübü almak için müzakerelerde bulunduğundan söz edildiğini belirtti.

Gazeteye göre konuyla ilgili görüşüne başvurulan “Kıbrıs Futbol Federasyonu” (KOP) genel müdürü Anthulis Milonas ise açıklamasında, Rus basınında yer alan haberlerin bilgisi dışında olduğunu belirterek, takımın Kıbrıs’a taşınmasıyla ilgili olarak ise, bir Rus takımının KOP tarafından kontrol edilen bir şampiyonaya hemen dahil edilip edilemeyeceği konusunda ciddi tereddütleri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 791 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.