Ronaldo resmen Al Nassr'da

Ronaldo resmen Al Nassr'da

Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, yeni takımı Al Nassr'a imzayı attı. 

A+A-

Ronaldo, yeni takımı Al Nassr'ın formasıyla ilk açıklamasını yaptı. 

Cristiano Ronaldo ilk açıklamasında; "Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici ve etkileyici. Farklı bir ülkede farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım." dedi. 

Suudi ekibinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Tarih yazılıyor. Bu, kulübümüze daha da büyük başarılar elde etmek için ilham vermekle kalmayıp, ligimize, milletimize ve gelecek nesillere, erkek ve kız çocuklarına kendilerinin en iyi versiyonu olmaları için ilham verecek bir imza. Yeni evine hoş geldin Ronaldo” ifadelerine yer verildi. 

 

En büyük maaş rekorunu kırdı

Cristiano Ronaldo, Al-Nassr'da ticari anlaşmalarla birlikte yıllık 200 Milyon Euro'ya yakın para kazanacak.

Bu aynı zamanda futbol tarihinin en büyük yıllık ücreti anlamına geliyor. 

 

5 kez Ballon d'Or ve Şampiyonlar Ligi kazandı

Sporting Lizbon altyapısında yetişen 37 yaşındaki Ronaldo, daha sonra Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giydi. 2021'de Manchester United'a dönen Portekizli futbolcunun sözleşmesi, teknik direktör Erik ten Hag ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından geçen ay feshedildi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü 5 kez kazanan Ronaldo, 5'i UEFA Şampiyonlar Ligi, 7'si İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu konumunda bulunan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.

Bu haber toplam 558 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.