Roma kazandı, Mourinho tarihe geçti

Roma kazandı, Mourinho tarihe geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ni kazanan Roma, 61 yıl sonra bir Avrupa kupası şampiyonluğu yaşadı. Jose Mourinho ise tarihe geçti

A+A-

Bu sezon ilk kez düzenlenen Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında, İtalya temsilcisi Roma ile Hollanda'nın Feyenoord takımı, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki finalde karşılaştı. Rakibini 32. dakikada Zaniolo’nun golüyle 1-0 mağlup eden Roma tarihinde 61 yıl sonra bir Avrupa kupası kazandı. Roma’nın Portekizli teknik adamı Jose Mourinho ise tarihe geçti.

doc-20220526-3343515-25752176.jpg

Mourinho ilki başardı

1961'de Fuar Şehirleri Kupası'nda elde ettiği şampiyonluk dışında Avrupa arenasında başarısı bulunmayan Roma, 61 yıl sonra ikinci kez mutlu sona ulaştı.

Roma'nın dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho ise UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde kupaya uzanan ilk çalıştırıcı oldu.

1970 UEFA Avrupa Kupası, 1974 ve 2002 UEFA Kupası'nın galibi Feyenoord ise Avrupa arenasındaki 4. şampiyonluk şansını değerlendiremedi.

Romalılar, takımlarının UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğuyla büyük sevinç yaşadı

Futbolda UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Roma'nın Feyenoord'u 1-0 yenerek, şampiyon olması Roma Olimpiyat Stadı'nda maçı dev ekranlardan takip eden İtalyan taraftarlar arasında büyük sevinç yarattı.

doc-20220526-3343735-25751467.jpg

Taraftarlar coşkuyla kutladı

UEFA Avrupa Konferans Ligi final müsabakası, İtalyan başkentinde büyük ilgiyle takip edildi.

Roma kulübünün organizasyonuyla Olimpiyat Stadı'nda kurulan 6 dev ekranda maçı izleyen yaklaşık 50 bin sarı-kırmızılı taraftar, takımlarına uzaktan da olsa destek oldu.

Karşılaşmanın 32. dakikasında Nicolo Zaniolo'nun Roma'yı 1-0 öne geçirdiği golle büyük coşku yaşayan İtalyan taraftarlar, ikinci yarıda Feyenoord hücumlarında kaleci Rui Patricio'nun kurtarışlarıyla rahat nefes aldı.

Maçın son düdüğüyle Romalı taraftarlar, UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğunu büyük coşkuyla kutladı.

Taraftarların büyük kısmı daha sonra sahaya girerken, stat hoparlörlerinden çalınan "Teşekkürler Roma" şarkısı başta olmak üzere takımın marşları hep bir ağızdan söylendi.

Sarı-kırmızılı taraftarların kutlaması, başkent Roma sokaklarında gece geç saatlere kadar devam etti.

Bu haber toplam 527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.