Real Madrid Lefkoşa’da

Real Madrid Lefkoşa’da

Şampiyonlar Ligi’nde yarın APOEL ile karşılaşacak olan İspanyol devi Real Madrid bugün adaya geldi, GSP Stadı'nda son hazırlıklarını tamamladı

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 5. maçında Kıbrıs ekibi APOEL, yarın akşam İspanyol devi Real Madrid’i konuk edecek. Saat 21.45’te başlayacak olan maç Lefkoşa GSP Stadı’nda yer alacak. Real Madrid bugün öğleden sonra adaya gelirken, son çalışmasını saat 20.00’de GSP Stadı’nda yaptı. Atletico Madrid maçında burnu kırılan Sergio Ramos kafilede yer almazken, dünyaca ünlü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo kafile ile birlikte Kıbrıs’a geldi. İspanyol devinin teknik direktörü Zinedine Zidane, GSP Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında karşılaşma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

haberici-2-001.jpg

 

Zidane: “Kolay maç olmayacak”

GSP Stadı’nda basının sorularını yanıtlayan Real Madrid Teknik Direktörü Zinedine Zidane, kolay bir maçın olmayacağını söyledi. Zidane “Haftasonu Atletico Madrid karşısında gösterdiğimiz kararlılığı göstermek istiyoruz. Son 16’ya kalmaya bir adım yakınız. Hanemize 3 puan eklemek istiyoruz. APOEL iyi bir takım ve bunu kanıtladılar. Şampiyonlar Ligi’ndeki yerlerini hak ediyorlar. Bizi zor bir test bekliyor ve buna hazır olmalıyız” dedi. Takım oyuncularından Sergio Asensio ise “APOEL zor bir rakip ve Şampiyonlar Ligi maçları her zaman en iyinizi göstermeniz gereken maçlar” ifadelerini kullandı.

 

Real kazanırsa tur atlayacak

H Grubu beşinci maçında Real Madrid yarın akşam APOEL’i mağlup ettiği takdirde grupların tamamlanmasına bir maç kala bir üst tura çıkmayı garantileyecek. Maçın berabere bitmesi halinde Tottenham ile Dortmund arasında oynanacak olan maçın da beraberlikle sonuçlanması Real’in tur atlaması için yeterli olacak. Grupta 2 puanı bulunan APOEL son iki basamağı aynı puanda olduğu Dortmund ile paylaşıyor. Gruptan çıkma şansı zor olan APOEL, üçüncü olarak UEFA Avrupa Ligi’ne kalma hedefinde.

 

real-haberici.jpg

 

Dördüncü kez karşılaşıyorlar

İki takım daha önce üç kez Şampiyonlar Ligi’nde karşı karşıya geldi. APOEL’in 2011 – 2012 sezonunda çeyrek finale kadar yükseldiği Şampiyonlar Ligi’nde rakibi Real Madrid olurken, Lefkoşa GSP Stadı’nda oynana maçı 3-0, rövanşı da Madrid’de 5-2 kazanmıştı. Bu sezon grup mücadelesinin ilk maçında Madrid’de karşılaşan iki ekip arasındaki mücadelede gülen taraf yine 3-0’lık skorla Real Madrid olmuştu. Bu akşam oynanan karşılaşma iki ekibin tarihlerinde dördüncü buluşması olacak.

 

Real, Kıbrıs ekipleri ile oynadığı tüm maçları kazandı

APOEL daha önce Avrupa kupaları tarihinde 17 kez ispanyol ekipleri ile karşılaşırken bu karşılaşmalardan 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 mağlubiyetle ayrıldı. APOEL İspanyol ekiplerine karşı ilk galibiyetini geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleştiği Atletic Bilbao’ya karşı Lefkoşa’da 1-0’lık skorla almıştı. Real Madrid ise bugüne kadar 7 kez Kıbrıs ekipleri ile karşılaşırken bu maçların tamamını galibiyetle noktaladı.

 

Ramos ve Navas yok, Ronaldo var

Real Madrid yarın akşam karşılaşacağı APOEL karşılaşmasına 20 kişilik kadro ile geldi. Sergio Ramos hafta sonu oynanan Atletico Madrid maçında burnu kırıldığı için kadroda yer almazken, kaleci Keylor Navas da sakatlığı sebebi ile adaya gelmedi. Dünyaca ünlü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ise Lefkoşa’ya gelen ekiple birlikte yer alıyor. Real Madrid’in APOEL kadrosu şöyle: K. Casilla, Moha, Carvajal, Vallejo, Varane, Nacho, Marcelo, Theo, Achraf, Kroos, Modric, Casemiro, M. Llorente, Asencio, Isco, Ceballos, Ronaldo, Lucas Vasques, B. Mayoral.

 

H GRUBU                    O         G         B          M        A         Y          P

1. Tottenham              4          3          1          0          10        3          10

2. Real Madrid           4          2          1          1          8          5          7

3. Dortmund               4          0          2          2          4          8          2

4. APOEL                     4          0          2          2          2          8          2

 

Haber ve fotoğraflar: Burhan Gürkan

Bu haber toplam 3740 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.