Rallide yeni sezon başlıyor

Rallide yeni sezon başlıyor

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2024 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası 7 Nisan 2024 Pazar günü başlıyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) 2024 sezonuna başlıyor. Basel Holding’in ana sponsorluğunda bu sezon da Ralli, Sprint ve Tırmanma olmak üzere 3 şampiyona gerçekleştirecek olan kurum, sezonu Chagla Car Care sponsorluğunda Hamitköy etabında yapılacak olan Sprint Rallisi ile açıyor. Basel Holding’in şampiyona sponsorluğu ve Chagla Car Care’ın yarış sponsorluğunun yanı sıra yarış; Chagla Food&Drink, Polaris, Genpower, GoPro, Limon, Rinata Parts&Oil, Aveon Sigorta, Drift NEU, The Sport Face, İkas Supermarket, Near East Bank, Eurol ve Basel Energy’nin de katkıları ile gerçekleştirilecek.

 

21 ekibin yarışacağı 2024 Basel Holding Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası ilk yarışı, 7 Nisan Pazar günü Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Chagla Food&Drink önünden pazar sabahı 10.40’da start alacak. 11.05’den itibaren Hamitköy Çevre yolu çevresinde hazırlanan etapta ekipler biri deneme olmak üzere üçer kez start alacaklar. Etap, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İtfaiye Şubesi yanından start alıp, Hamitköy Çevre Yolu sanayi bölgesi çemberi üzerinde bulunan noktada tamamlanacak. 11.00-14.15 arası devam edecek olan ralli, 14.25’de yine Chagla Food&Drink önünde yapılacak ödül töreni ile tamamlanacak. Servis alanı ve seyirci noktası ise yine etabın finiş noktası da olan Hamitköy çevre yolu, Sanayi çemberi üzerinde bulunan noktada kurulacak.

 

21 ekip yarışacak

Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisinin VW Polo GTI R5 ile, Çağkan Bozalanlar-Hasan Evrensel ikilisinin Skoda Fabia R5 ile, Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisinin Skoda Fabia R5 ile start alacağı yarışta toplamda 21 ekip start alacak. Yeni katılımcılar, yeni Proto araçlar ve Canam Maverick ile 5 ekibin de start alacağı yarış izleyenlere büyük heyecan vaat ediyor. Bu sezon 20’nci yılını kutlayan Otomobil Dünyası’nın da basın emekçileri ile seçeceği yarışın kahramanına “Otomobil Dünyası Özel Ödülü” vereceği açıklandı.

 

entry-list-002.jpg

harita.jpg

 

Bu haber toplam 497 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.