Rallide sezon finali yapılıyor

Rallide sezon finali yapılıyor

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu'nun (KKTOK) düzenlediği ve Basel Holding ana sponsorluğunda gerçekleşen 2021 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonaları son yarışı yapılıyor

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu'nun (KKTOK) düzenlediği ve Basel Holding ana sponsorluğunda gerçekleşen 2021 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonaları son yarışı, Çağkan Yapı İskele Sistemleri Rallisi olarak 11 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek.

Polaris, Near East Bank, GenPower,Limasol Online, GoPro, Nesdersan.com, Çağkan Yapı-İskele Sistemleri, Chagla Car Care, Enlglobal, Tekan Mobile, Eurol, Rinata Parts ve Basel Energy’nin de katkılarıyla organize edilecek olan sezonun son yarışında 12 ekip start alacak.

 

İlk kısım sprint

Sabah 08.30’da Çağkan Yapı’dan start alacak rallide ilk 3 etap olacak olan Balıkesir etabı sprint formatında geçilecek ve hem sprint için hem de ralli için geçerli olacak. İki ayrı puanlama ile geçerli olacak olan iki yarışta da çekişme üst düzeyde olacak. Balıkesir etabının ilk geçişi 09.20 de geçilecek.

 

Ralli 1 bölgede yapılacak

Ralli Şampiyonası'nda üçüncülük dördüncülük ve beşincilik yarışının da yaşanacağı yarışta Balıkesir etabının ardından 12.20’de Meriç-Balıkesir arasındaki Balıkesir Ters etabı iki kez geçilecek. Rallinin son kısmında ise Meriç köyündeki Meriç etabı saat 14.30’da iki kez geçilecek.

 

Sprintte şampiyonluk yarışı

2021 Basel Sprint Cup’da son yarışında Rauf Denktaş ile Enver Haskasap arasında şampiyonluk mücadelesi yaşanacak. Sadece 3 puan farkla yarışa start alacak ekipler arasında yarışı 1. bitiren şampiyonluğa uzanacak.

 

Ayer Argün Kupası’nda şampiyonluk için mücadele

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan ralli camiasının efsane ismi Ayer Argün adına düzenlenen Kupada ise Oktay Çocuk, Çağakan Bozalanlar ve Buğur Kambillili sezonun son yarışın 4 puan içinde giriyorlar. Hem sprint hem de Rallinin ayrı olarak puan vereceği şampiyonada 3 ekip de şampiyonluk istiyorlar.

entry-list.jpg

Bu haber toplam 511 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.