“Protokol güvencemiz ama sağlıklı ortamda başlamalıyız”

“Protokol güvencemiz ama sağlıklı ortamda başlamalıyız”

Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, voleybolun oynanabilmesi için imzalanacak protokolü beklediklerini ancak “Güvence” olarak nitelendirdikleri protokolün imzalanmasının “yarın müsabakalara başlıyoruz” anlamı taşımadığını belirtti

A+A-

Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, pandemi şartlarına göre voleybolun oynanabilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Spor Dairesi ile imzalanacak protokolü beklediklerini ancak kendileri için “Güvence” olarak nitelendirdikleri protokolün imzalanmasının “yarın müsabakalara başlıyoruz” anlamı taşımadığını belirtti. Mevcut durumda camianın sağlığını ve güvenliğini düşünmek zorunda olduklarını ifade Kaya, bu ortamda uzun bir maraton olan liglerin başlamasının kendisine göre uygun olmadığını dile getirirken, “Başlayacaksak sağlıklı bir ortamda başlasın istiyoruz” dedi.

 

Kaya: Yarım kalan organizasyonları tamamladık

Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, 2019 – 2020 sezonunu 2019 yılı Kasım ayında başlattıklarını, amaçlarının 2020 Nisan ayında tamamlamak olduğunu ancak pandemiden dolayı sportif faaliyetlerin durmasıyla kendilerinin de şartlar olağan duruma gelene kadar müsabakaları durdurduğunu hatırlattı. Yaz ayında Plaj Ligi’ni 4 haftalık süre içinde düzenlediklerini, Eylül ayında sportif faaliyetlere ara verildiği dönemde genel kurullarını yaptıklarını hatırlatan Kaya, alınan karar çerçevesinde 2020 Kasım ayında yarım kalan organizasyonları sağlık şartları çerçevesinde tamamladıklarını belirtti.

 

“Gelinen noktada beklemek durumundayız”

Genel kurulda 1 Ocak 2021 tarihinde 2020 – 2021 sezonuna giriş yapma kararı aldıklarını belirten Kaya, “Lig uzun bir maraton, güvenli şartlarda müsabakaların oynanabilmesi için Spor Dairesi ve Sağlık Bakanlığı’na ilettiğimiz bir protokol vardı. Protokol bizim bir güvencemiz olacaktı. Oynanabilecek ortam olursa da liglerin başlatılması planlanmıştı. Aralık ayı sonlarında tam protokol imzalanacağı zaman Sağlık Bakanı karantinaya girdi. Araya yılbaşı girdi. Yılbaşı sonrası konuyu değerlendirirken bulaş çoğaldı. Spor Dairesi’nde yeni atamalar gerçekleşti. Geldiğimiz noktada hali hazırda beklemek durumundayız” dedi.

 

“Protokol güvencemiz ama yarın müsabaka oynayacağız anlamı taşımıyor”

“Protokolün imzalanması demek yarın müsabaka oynayacağız anlamı taşımıyor” ifadelerini kullanan Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, “Bulunduğumuz camianın sağlığını ve güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu ortamda liglerin başlaması bence uygun değildir. Kulüplerimiz de onlarla yaptığımız değerlendirmede biraz daha beklemek daha uygun olacak görüşündeler. İlk etapta 1 Ocak düşündük, sonradan 15 Şubat dedik. Sanırım başlama tarihi yapacağımız değerlendirmelere göre 1 Mart tarihine kayacaktır. Çünkü lig uzun bir maraton. Bir şeyi yapmak için yapmak istemiyoruz. Başlayacaksak sağlıklı bir ortamda başlasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.