"Pozitif olan futbolcuları istesek oynatırdık"

"Pozitif olan futbolcuları istesek oynatırdık"

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan SPORYENİ'ye konuştu, "Bugün test sonuçları pozitif olan futbolcuları eski test sonuçlarıyla istesek oynatabilirdik. Cuma’dan Cuma’ya bu testlerin rutin bir şekilde yapılması gerekir" dedi.

A+A-

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan, Gönyeli maçı sonrası SPORYENİ'ye konuşarak, test konusunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ve Sağlık Bakanlığı'nın denetim yapması gerektiğini ifade etti. 

Oshan, şu anda pozitif olan futbolcularının Türk Ocağı maçı öncesinde testlerinin negatif olduğunun vurgusunu yaparak, "Bugün test sonuçları pozitif olan futbolcuları eski test sonuçlarıyla istesek oynatabilirdik. Ama biz bunu yapmadık. Bu konuda artık bir önlem alınmalı" dedi. 

Oshan şunları söyledi: 

“Bugün pozitif olan futbolcuların Türk Ocağı maçı öncesindeki testlerini hakeme maçtan önce gösterdim. Bu oyuncular bir hafta önce negatifti. ‘Bu testlerle oynanabilir’ cevabını aldım. Ben de bu oyuncuların pozitif olduğunu ve izole olduklarını söyledim. Bugün test sonuçları pozitif olan futbolcuları eski test sonuçlarıyla istesek oynatabilirdik. Ama biz bunu yapmadık. Bu konuda artık bir önlem alınmalı. Cuma’dan Cuma’ya bu testlerin rutin bir şekilde yapılması gerekir. Hatta sadece hakemlerin testleri alıp bakması değil, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından federasyondan gidip bakılması da lazım. Bu testlerin sahtelerini yapmaya başladılar. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu konuda denetim ve önlem şart.”

 

"Lütfen aşı olalım"

Maç sonrası Bayrak Radyosu’nda Osman Dinler’in sunduğu ‘Radyo Futbol’ programında da açıklamalarda bulunan Oshan, aşılamanın önemine de dikkat çekti, “Aşılama çok önemli. Oyuncularımız aşılı oldukları için süreci hafif atlatıyor. Lütfen aşı olalım” dedi.

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.