Potada sular duruldu

Potada sular duruldu

Basketbol Federasyonu’nda tek aday olduğu için Orhun Mevlit tüzük gereği yeniden başkan olarak göreve geldi

A+A-

Basketbol Federasyonu’nda seçim gündemli genel kurul Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Başkanlık için tek aday olan Orhun Mevlit, tüzük gereği yeniden başkan olarak göreve geldi. Üyeler yaptığı konuşmada tüzük değişikliğine vurgu yaparken, kulüplerin görüşlerinin yeni yönetim tarafından dinlenmesine işaret etti.

 

Soyer: Tüzük ile ilgili bir an önce çalışma başlatılsın

Genel kurulda ilk sözü alan Divan Başkanı Tahir Soyer, süreç içerisinde basketbolu kösteklemek diye bir amaçlarının olmadığını ancak sosyal medyadan bir takım algılar yaratıldığını ve bunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

“Hepimizin ortak amacı çocukların koşulsuz mutluluğu için her şeyi yapmaktır” diyen Soyer, 6 Eylül tarihinde 8 kulübün tüzükte değişiklik talebi doğrultusunda Basketbol Federasyonu başkan ve yönetiminden bir an önce çalışma başlatmasını talep etti. Soyer, basketbol camiasının çocuk, genç ve seven insanlar tarafından daha iyi noktaya getirebileceklerine inandığını sözlerine ekledi.

 

Atamtürk: İçi yanan, canı yanan kulüplerdir

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Hakan Atamtürk, yaşanan süreci olumsuz olarak görmediğini, bu sinerji ile camianın biraz daha toparlanması, öz eleştiri yapması ve sonraki adımları basketbol adına atması gerektiğini belirtti. “Burada bir kazanan veya kaybeden yok” diyen Atamtürk, “Geçmiş yönetim ve şu anda mevcut olan yönetim ile ilgili bazı serzenişlerde bulunmuştuk. Çok ciddi sorumlulukları vardır. Ama bu hepimizin sorumluluğudur. Orhun başkana bunu ifade ettik. Problemleri çözüm aramadan çözemeyiz. Tüzük ciddi sıkıntılarla dolu. Var olan yönetim bunu ötelediği takdirde yine çözüm üretilemeyecek. Federasyon bizden üstün olmayacak, biz ondan üstün olmayacağız. Hep birlikte gayret gösterirsek evet bazı şeyleri düzeltebiliriz. İçi yanan, canı yanan kulüplerdir. Kulüplerin görüşleri dinlenmeli” dedi.

 

Yılmabaşar: Ben bilirim, yaparım zihniyeti doğru değil

Caesar Gençler Birliği adına dilek ve temenniler bölümünde konuşma yapan Erkut Yılmabaşar, federasyon bütçesinin dar ve sınırlı olduğunu, bu bütçe ile iş yapmanın zor olduğunu söyledi. Yılmabaşar ayrıca demokratik bir ortamın yaratılmasının her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yaparken “Ben bilirim, yaparım zihniyeti doğru değil” dedi. “Pro Lig’in yeniden ayağa kalkması için hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Yoksa 3-4 takımla bu iş olmaz” diyen Yılmabaşar, bir küskünlük olduğunu ve camianın bütünleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmabaşar sözlerinin sonunda tüzük değişikliğinin bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

 

Mevlit: Adrese teslim bir başkanlık arayışı doğru değildi

Sözlerinin başında dilek ve temenniler kısmındaki eleştirilere yanıt veren Orhun Mevlit,

“Hangi dönemde basketbol federasyonu bundan daha başarılıydı?” diye sordu. “Üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi amacımız? Buna açıklık getirelim” diyen Mevlit, federasyonun bütçesinin korkunç küçük olduğunu söyledi.

“Evet Pro Lig’de, Kadın basketbolunda başarısızız” diyen Mevlit, “Ben bundan dolayı eksik olduğumuzu görüyorum ve özür diliyorum. Bu bizim görevimiz. Evet, kulüplerle iletişim konusunda biz hata yaptık. Onu daha aktif, daha düzenli yapmam gerekiyordu. Ama bir grup kulüp tüzük değişikliği ile basketbolun ileri gitmesi gerektiğini istedi diye adrese teslim bir başkanlık arayışı doğru değildi” ifadelerini kullandı.

 

“Bu federasyon iletişimde eksikti”

“Boynumuzun borcudur, tüzük değişikliği yapmamız lazım. Kendini tekrarlayan bir tüzük var ama bu tüzüğü ben yapmadım” diyerek sözlerini sürdüren Mevlit, “Evet birlik olma, birlikte bir şeyler yapma zamanıdır. Akıl kazanacak. Akıl, bilgi ve hukukun altında birleşmeliyiz. Ama her birleşme nitelikli olmalı” dedi.

“Bu federasyon iletişimde eksikti, iletişimi birilerine bıraktı” şeklinde sözlerini sürdüren Mevlit, “Bundan sonra iletişimde biz varız. Bu konuda hata yapmayacağız. Sizden gelen her talebe açık olarak oradayız” ifadelerini kullandı.

 

Yeni yönetim

Basketbol Federasyonu’nda tüzük gereği yeniden başkan olarak görevlendirilen Orhun Mevlit’in yönetim, disiplin ve denetleme kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Yönetim Kurulu: Ömer Lütfi Sonuvar, Ateş Farisoğlu, Hüsnü Altay, Tamer Bolat, Bora Manyera, Yurdakul Cafer, Çağda Pehlivan

Disiplin Kurulu: Beste Aybars, Mustafa Fadıloğluları, Erdaş Erbilen

Denetleme Kurulu: Derviş Bladanlı, Salih Demiral, Tunç Aybars

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.