Potada ilk hafta tamamlandı

Potada ilk hafta tamamlandı

Basketbolda Extend Büyük Erkekler Ligi’nin ilk hafta maçları oynandı

A+A-

Basketbolda Extend Büyük Erkekler Ligi’nde ilk hafta tamamlandı. İlk haftayı galibiyetle tamamlayan takımlar ligin yeni ekibi Baf Ülkü Yurdu, Koopspor ve Savoy Marmara oldu.

 

Baf Ülkü Yurdu galibiyetle başladı: 63-55

Sezonun açılış maçında Salı günü Baf Ülkü Yurdu, Çetinkaya’yı konuk etti. Güzelyurt Spor Salonu’nda yer alan mücadele 63-55’lik skorla Baf Ülkü Yurdu lehine sonuçlandı.

Ülkü Yurdu mücadelenin ilk periyodunu 29-14, devreyi de 34-23 önde bitirdi. İkinci yarıda da Ülkü Yurdu rakibin yaklaşmasına izin vermedi. Üçüncü periyodu 50-39 önde geçen Ülkü Yurdu, maçı da 63-55 kazandı. Maçın en skorer ismi 35 sayı atan Çetinkaya’dan Marcel oldu.

 

Koopspor, Gençler Birliği’ni yendi: 73-64

Lige Çarşamba günü oynanan iki maçla devam edildi. Ligin son şampiyonu Koopspor, Ertan Azer Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamlayan ve finalde Koopspor’u mağlup eden Caesar Gençler Birliği’n konuk etti. Atatürk Spor Salonu’ndaki mücadele 73-64 Koopspor üstünlüğü ile tamamlandı. İlk periyodu 20-20 tamamlanan maçın devresini 40-33 Koopspor önde tamamladı.  İkinci yarıda da iyi oynayan Koopspor kontrolü elde tutarak üçüncü periyodu 60-49, maçı da 73-64 kazandı.

Koopspoor’da yeni transfer Bosey 31 sayı, 5 ribaund, 1 asist ve 33 verimlilik ile maçın yıldızı oldu.

 

Marmara galip: 73-62

Bu maçın ardından haftanın kapanış maçında Soyer Aksu ile Savoy Marmara takımları karşılaştı. Maç 73-62, Marmara üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ilk periyodu 15-15 berabere tamamlandı. İkinci periyottan itibaren Hamit, Ramzi ve Moore ile etkili olan Savoy Marmara devreyi 35-30 önde bitirdi.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Savoy Marmara üçüncü periyotu 53-46 maçı da 73-62 kazandı. Savoy Marmara’da Hamit 27 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.