“Planlamamızı Mart’a göre yaptık”

“Planlamamızı Mart’a göre yaptık”

Hentbolda 1 Şubat’ta başlatılması planlanan Süper Lig mücadelesi, sporun durması sonrası yeniden planlandı

A+A-

Hentbolda daha önce 1 Şubat itibarı ile başlatılması planlanan büyükler ligleri, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin takım sporları antrenman ve müsabakalarını bir sonraki karara kadar durdurma kararı sonrası ertelendi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, liglerin başlangıcını mart başından itibaren yeniden planladıklarını ve bu planı kulüplere bildirdiklerini ifade etti.

 

Ayhan: Sporun durmasıyla faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kaldık

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan daha önce yaptığı açıklamayı hatırlatarak kendisinin hentbol faaliyetlerinin spor durmadığı sürece devam edeceğini belirterek, “Programımız 1 Şubat itibarı ile başlayacaktı. Kadınlar Süper Ligi’ni 1 Şubat’ta, Erkekler Süper Ligi’ni 4 Şubat’ta başlatmayı planlıyorduk. Ancak Covid-19 vakalarının artması ve özellikle devletin sporu durdurması sonrası bizler de faaliyetleri durdurma kararı almak zorunda kaldık” dedi.

 

“Devlet imkan tanıdığı takdirde 1 Mart itibarı ile fikstürümüzü hazırladık”

Başkan Bahadır Ayhan, “Devlet spor yapma imkanı tanıdığı anda ki biz bunu Mart başından itibaren planlıyoruz, planımızı yaptık ve kulüplere bildirdik” dedi. “1 Mart itibarı ile fikstürümüzü hazırladık” diyen Ayhan, “Onay verildiği takdirde faaliyetlere başlayacağız ancak Mart ayından önce başlatmayı planlamıyoruz. Çünkü takımların bir hazırlık süreci olacak” ifadelerini kullandı.

 

“Şartlar uygun olursa kesinlikle bitirmeye kararlıyız”

Kendisinin öngörüsünün vaka sayılarının daha da artabileceği, geçtiğimiz yıl Mart ayında hangi noktada olursak ondan daha fazla olabileceği olduğunu söyleyen Bahadır Ayhan, “Hedefimiz Mart ayı ama vakaların durumuna göre de başlangıç muhtemelen Nisan ayını bulabilir” dedi. Ayhan, “Geçen sene hentbol ligini bitirememiştik. Bu sene şartlar uygun olursa kesinlikle bitirmeye kararlıyız” açıklamasını yaptı.

 

Transfer online da yapılabiliyor

Hentbolda pazartesi günü başlayan kiralık transfer dönemi ile ilgili de açıklama yapan Bahadır Ayhan, “Kiralık transferimiz açılmıştı, o devam ediyor. Bir hafta ile sınırlı. Şimdi sokağa çıkma yasağı oldu. Bundan dolayı online başvuru da kabul ediyoruz. Belki bundan dolayı yapamayacak olanlar için bir hafta daha uzatırız ama sonrasında mevcut haliyle tamamlayacağız” dedi.

 

1 Şubat’ta başlaması planlanıyordu

Hentbolda geçtiğimiz hafta federasyon ile kulüpler arasında yapılan toplantıda büyüklerin yer aldığı Süper Lig’in 1 Şubat itibarı ile başlatılması kararı alınmıştı. 1 Şubat’ta Kadınlar Süper Ligi, 4 Şubat’ta da Erkekler Süper Ligi’nin başlatılacağı duyurulmuştu.

Bu haber toplam 2381 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.