Özel Olimpiyatlar DAÜ’de yapıldı

Özel Olimpiyatlar DAÜ’de yapıldı

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırıp topluma kazandırmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye, Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleştirildi.

A+A-

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırıp topluma kazandırmayı amaçlayan Özel Olimpiyatlar Türkiye, Dilek Sabancı Karma Futbol Projesi Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde ikinci kez gerçekleştirildi. “4’lü Karma Futsal Turnuvası ve Sağlıklı Sporcu Taramaları” adlı etkinlik DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda düzenlendi.

Dünya’nın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Dilek Sabancı Karma Futbol Turnuvası ile devam etti.

DAÜ işbirliğinde düzenlenen turnuvada özel ve partner sporcular karma futbol branşında performans sergilediler. Katılan tüm sporcular Türkiye’den gelen gönüllü klinik direktörler tarafından 3 farklı sağlık branşında taramalardan da geçirildi. 56 özel ve partner sporcunun katıldığı etkinliklerde antrenörler, doktorlar, öğretmenler ve gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 120 kişiye ulaştı. Turnuvada; özel ve partner sporcular aynı hedef doğrultusunda mücadele vermenin mutluluğunu yaşadı, birlikte yarışıp eğlenmenin keyfini yaşayan özel ve partner sporcular, gün sonunda madalya kazanma mutluluğunu da paylaştı.

Bu haber toplam 1311 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.