“Oyuncularımızı rahat bıraksınlar”

“Oyuncularımızı rahat bıraksınlar”

24 Temmuz’da sahaya inecek Yenicami’de yıllar sonra teknik adam göreve getirilen Emre Perçinci, oyunculara gelen tekliflerden rahatsız

A+A-

Süper Lig ekiplerinden Yenicami’de geçtiğimiz hafta belirlenen yeni yönetim ve teknik heyet ile 2023-24 sezonu hazırlıkları başladı. Ahmet Gençosman’ın başkanlık görevine getirilmesinin ardından uzun yıllar futbolcu ve antrenör olarak görev yapan Emre Perçinci, 2016-17 sezonundan sonra yeniden ‘yuvaya’ dönüş yaptı. 24 Temmuz’da saha çalışmalarına başlayacak olan Yenicami’de teknik direktör Emre Perçinci özellikle kadrolarındaki oyunculara diğer kulüplerin transfer girişiminde bulunmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek “Oyuncularımızı rahat bıraksınlar” dedi. Perçinci ayrıca yeni dönem ile ilgili olarak “Ne sıkıntılar olduğunu, nasıl değiştirebileceğimizi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sezon açılışı 24 Temmuz’da

24 Temmuz’da sezon açılışını yapacaklarını, oyuncuların bireysel olarak salon çalışmalarını yaptığını ve haftaya antrenörler eşliğinde yapacaklarını söyleyen Yenicami Teknik Direktörü Emre Perçinci, “Hazırlık döneminde 5 oyuncumuz asker olduğu için yurt içi kampını tercih edeceğiz. Kampımız muhtemelen 14 veya 15 Ağustos’ta başlayacak. 10 hazırlık maçımız var, bunların 3 tanesini kamp öncesi yapmayı planlıyoruz. Böylelikle geniş kadroda şans verip veremeyeceğimiz oyuncuları göreceğiz. Kamp sonrası da daha oturmuş bir kadro düzeniyle devam etmeyi planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

“Teklif almayan oyuncumuz kalmadı”

“Küçük yönetimsel boşluktan dolayı teklif almayan oyuncumuz hemen hemen kalmadı” diyen Emre Perçinci, “Bu bizi biraz daha zorlayacak. Bu teklifler kesilsin dedikten sonra iletişime geçtiğimiz kulüp başkanları arasında daha ısrarcı olanlar var. Net şekilde bilinsin, Yenicami’nin isteği dışında hiçbir oyuncu satılmayacak” dedi.

Birçok oyuncu ile prensip anlaşmasına vardıklarını, ilerleyen süreçte resmi olarak anlaşılan oyuncuları açıklayacaklarını söyleyen Perçinci, “Kadromuzdan birini kaybetmek istemiyoruz. Bunun dışında eksik gördüğümüz noktalara gerek akademiden potansiyelli oyuncuları, gerekse dışardan takviyeler yaparak kadromuzu güçlü tutmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Yabancının bir tanesi için acele etmeyeceğiz”

Perçinci, iki yabancı kontenjanını kullanacaklarını ancak bir tanesi için acele davranmayacaklarını, eksik görecekleri yere o takviyeyi yapmak istediklerini aktararak olmazsa olmazlarının bir forvet olduğunu ve temasta oldukları 3-4 tane oyuncu olduğunu kaydetti.

“Ne sıkıntılar olduğunu, nasıl değiştirebileceğimizi biliyoruz”

Yedi yıl sonra Yenicami’ye dönmesi sonrası çok değişik hisler ve duygular içerisinde olduğunu belirten Emre Perçinci, “Her şey sıfırdan başlamış gibiyim. Sanki hiç adım atmamış gibiyim ama baktığımda her şey bildiğim noktada. Çocuk olarak bıraktığımız oyuncuların A takım seviyesine gelmesi çok mutluluk verici. Onların akademiden çıkışı gibi başka çocukları da çıkarmanın bize nasip olacağını düşünüyorum. Yakup, Çavuş, Cenker, Ercan ve Fikret gibi oyuncuların ne zor şartlarda Yenicami’ye kazandırıldığını biliyorum. Önceki yönetim tarafından bu tür oyuncuların rahat şekilde kaybedilmesi beni çok üzdü. Amacımız; geriye düşme noktasını gören camiayı tekrardan hem sportif hem yönetimsel olarak doğruya sokmak olacak. Ne sıkıntılar olduğunu, nasıl değiştirebileceğimizi biliyoruz” ifadelerini kullandı. Perçinci sözlerinin sonunda başkan Ahmet Gençosman ve yönetici Turgay Kara ile 7 gün 24 saat zaman harcadıklarını, onlarla aynı heyecanı, isteği, enerjiyi taşıyor olduğunu vurgulayarak “Güvenlerini boşa çıkarmayacağız” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.