Ortak hedef spor ve eğitimde başarı

Ortak hedef spor ve eğitimde başarı

DAÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamit Caner ile Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt DAÜ ve MTG arasında imzalanan protokol hakkında basına açıklamalarda bulundu.

A+A-

DAÜ Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamit Caner ile Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt DAÜ ve MTG arasında imzalanan protokol hakkında basına açıklamalarda bulundu.

 

Caner: “MTG’nin Mağusa’nın köklü kulübü olması bizi motive etti”

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamit Caner, DAÜ ile MTG arasında imzalanan işbirliği protokolünün futbol akademisine dayalı olduğunu belirtti. Caner, bu akademinin Doğu Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki sahaları kullanarak MTG teknik elemanlarının çalışmaları ile çocukları küçük yaştan itibaren yetiştireceğini ve bu çocukları U15’ten A Takım seviyesine ulaştırabilmek için eğiteceklerini söyledi. Caner, bu süreçte çocukların akademiye devam ederken başarı hediyesi olarak da DAÜ’de burslu okuyabileceklerini, aynı zamanda da Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’ne katkıda bulunabilceklerini söyledi.

Caner, esas amaçlarının topluma eğitimli gençler kazandırmak olduğunu, bu protokolün imzalanmasında Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü’nün Mağusa’nın en köklü kulübü olmasının kendilerini motive ettiğini, bu protokolü daha önce hayata geçirmek istediklerini fakat bir türlü yapamadıklarını belirtti.

Caner, çağdaş ve kurumsal bir yapıya önem veren Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt’un ve yönetiminin sayesinde bu protokolü hayata geçirdiklerini Koral Bozkurt döneminde bu projenin olacağını anladığını ve ilk kez böyle bir protokolün imzalandığını söyledi.

Doç. Dr. Hamit Caner aynı zamanda bu protokolde emeği geçen DAÜ Rektörü Prof.Dr.Necdet Osam’a, Doç. Dr. Derviş Subaşı’ya, Mehmet Ali Uluçay’a ve Tanyel Bayraktaroğlu’na çok teşekkür ettiğini belirtti.

 

Bozkurt: “Hem başarılı hem eğitimli sporcular yetiştirme hedefindeyiz”

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt, bu protokülün imzalanmasında öncülük eden ve fikir sahibi olan Doç. Dr. Hamit Caner’e çok teşekkür ettiğini söyledi. Bozkurt, Mağusa Türk Gücü Genç Takımı’nda oynayan kişilerin artık Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde %50 burs ile eğitim görme olanağına sahip olacaklarını söyledi.

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt, esas hedeflerinin sporcuların hem başarılı hem de eğitimli olmalarını sağlamak olduğunu, sadece eğitimde veya sadece sporda başarılı olmalarını değil, her ikisinde de başarılı bireyler kazandırmak istediklerini belirtti.

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.