Oraloğlu: “Önemli olan yaşadığınız krizlerden çıkabilmektir”

Oraloğlu: “Önemli olan yaşadığınız krizlerden çıkabilmektir”

AKSA Süper Lig lideri Mağusa Türk Gücü’nün teknik direktörü Ali Oraloğlu, “Bugün direkt oynayan 6 futbolcumuzdan yoksunduk. Bu krizleri daha önce de yaşadık. Bu krizden çıkabilirseniz şampiyon olabilirsiniz. Önemli olan budur” dedi.

A+A-

AKSA Süper Lig’de lider Mağusa Türk Gücü’nün teknik direktörü Ali Oraloğlu, bugün oynadıkları ve 4-3 kazandıkları Gönyeli maçının ardından Bayrak Radyosu’ndaki ‘Maç Sonu’ programına bağlanarak, hem aldıkları galibiyeti, hem de takımdaki son durumu değerlendirdi. Eksikleri olmasına rağmen önemli bir galibiyet aldıklarına vurgu yapan başarılı teknik adam, “Bugün direkt oynayan 6 futbolcumuzdan yoksunduk. Ben her zaman söylerim, ne kadar eksiğiniz olursa olsun, sahaya yine 11 kişiyle çıkıyorsunuz, 11 kişiyle mücadele ediyorsunuz. Biz, 3 yıldır şampiyon olan bir kulübüz, bu krizleri daha önce de yaşadık. Bu krizden çıkabilirseniz şampiyon olabilirsiniz. Önemli olan budur” yorumunu yaptı.

Rakipleri Gönyeli’nin bu karşılaşmaya konsantre bir şekilde geldiğini ve iyi mücadele ettiğini anlatan deneyimli teknik adam, bu karşılaşmada final paslarında sıkıntı yaşadıklarını, birçok net pozsiyondan yararlanamadıklarını anlatarak, “Bazen, kaçırdığınız goller sonrası kalenizde gördüğünüz gollerle maçta sıkıntı yaşayabilirsiniz” dedi.

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlediklerini ifade eden Oraloğlu, hem Doğan Türk Birliği maçının, hem de Gönyeli maçının artık geride kaldığını ve önlerindeki China Bazaar Gençlik Gücü maçını düşünmeye başladıklarını, Pazartesi günü itibariyle de bu maçın hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.

“Ufuk için 15 gün süre verildi”

Mağusa Türk Gücü teknik patronu Oraloğlu Doğan Türk Birliği maçında serçe parmağından sakatlanarak oyuna devam edemeyen kalecileri Ufuk Şimşek’in durumu hakkında da konuştu. Oraloğlu, Ufuk için 15 gün süre verildiğini, China Bazaar Gençlik Gücü maçının da tam 15 güne denk gelmesinden dolayı oyuncunun oynayıp oynamasının maş saatinde belli olabileceğini ifade etti. Bu süreçte genç kalecileri Ferhat’a süre verdiklerini anlatan tecrübeli teknik adam, “Genç oyuncuları kazanmak adına çalışıyoruz. Ferhat, bugün çok kritik anlarda kurtarışlar yaptı. Ondan dolayı kendisini kutluyorum. Kalesinde 3 gol gördü ama hiçbirinde hatası yoktu. Önemli olan gençleri kazanabilmektir, güvenmektir… Bizler de Mağusa Türk Gücü camiası olarak bunu yapıyoruz. Onlara inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Çifte kupa istiyoruz”

Kendisine yöneltilen soru üzerine Northernland Kıbrıs Kupası’ndaki Cihangir eşleşmesini de değerlendiren Ali Oraloğlu, “İki taraf için de zor bir eşleşme. Biz çifte kupa istiyoruz. Bunu da yapabilecek güçteyiz. Karşımızda saygı duyduğumuz bir rakibimiz var. Futbol sahada kazanılır, o gün geldiğinde iki takım da varını yoğunu ortaya koyacaktır” dedi.

Bu haber toplam 718 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.