“Onun mücadelesiyle bugünlere gelindi”

“Onun mücadelesiyle bugünlere gelindi”

Engelliler Spor Federasyonu Onursal Başkanı Mustafa Çelik’in 9’uncu ölüm yıldönümünde KKTC Engelliler Spor Federasyonu takımı ile Koopspor anı maçında karşılaştı.

A+A-

KKTC Engelliler Spor Federasyonu onursal başkanı Mustafa Çelik, ölümünün 9’uncu yılında düzenlenen anı maçında anıldı. Atatürk Spor Salonu’nda yer alan karşılaşmada Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ndeki temsilcimiz KKTC Engelliler Spor Federasyonu ile basketbol Büyük Erkekler Süper Ligi ekiplerinden Koopspor karşılaştı.

 

Vudalı: Anmak için iki çok emek verdiği kurumu düşündük”

Karılaşma öncesi her iki takım oyuncuları Mustafa Çelik anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ruhsar Vudalı, Mustafa Çelik ile ilgili yaptığı konuşmada antrenörleri Hüseyin Dayı ile nasıl bir anma töreni düzenlemeyi düşündüklerinde Mustafa Çelik’in iki çok emek verdiği kurum olan tekerlekli sandalye basketbol takımı, bir de Kooperatif Merkez Bankası’nı tercih ettiklerini belirtti. Bu önerilerini Koopspor Başkanı Talat Yalkut ve antrenör Emrah Güven’e ilettiklerinde tereddüt etmeden kabul gördüğünü aktaran Vudalı, onlara teşekkürlerini iletti.

eng-koop.jpg

“Bitmeyen enerjisi ve mücadelesiyle bugünlere gelindi”

Mustafa Çelik’i saygı ve rahmetle andığını belirten Ruhsar Vudalı, “Hepinizin bildiği gibi eğer biz buralardaysak her alanda, haklarımızı kazanıyorsak, spor yapabiliyorsak, insanların içerisindeysek onun sayesindedir” dedi. Vudalı, “Onun bitmeyen enerjisi ve mücadelesiyle bu günlere gelindi. Geçmişi bilenler aramızda. Ne zorluklarla buraya gelindiğini çok iyi biliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“her adımda rahmetle anıp, kalbimizde bu yola devam ediyoruz”

“O dönemlerden bu dönemlere gelmek hiç kolay olmadı” diyerek sözlerini sürdüren Vudalı, “Evimizde odadan odaya geçemezken birçok arkadaşımızı evlerinden çıkarıp tekerlekli sandalye basketbolu ile tanıştırdı. Şu anki büyük başarı, Süper Lig’de olabilmemiz onun sayesinde. Her adımda rahmetle anıp, kalbimizde bu yola devam ediyoruz” dedi.

 

Keyifli bir maç oynandı

Konuşmanın ardından Koopspor ve KKTC Engelliler Spor Federasyonu arasındaki mücadele çekişmeli ve keyifli görüntülere sahne oldu. Karşılaşmada spor hayatını Türkiye’de 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Spor Kulübü forması giyen İbrahim Yavuz da yer aldı.

Bu haber toplam 3616 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.