“Önce kulüpler ve futbolcular anlaşmalı”

“Önce kulüpler ve futbolcular anlaşmalı”

“Önce kulüpler ve futbolcular anlaşmalı”

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, futbolcu sözleşmeleri ile ilgili önemli olanın ilk olarak Kulüpler Birliği ile Futbolcular Derneği’nin anlaşması olduğunu söyledi. SPORYENİ’ye konuşan Sertoğlu, kulüplerin ve futbolcuların haklarını koruyacak bir sözleşmeye sıcak baktığını ve iki yıl önce de destek verdiğini belirterek, “Taraflar anlaştıktan sonra geriye kalan detaylar oturulup konuşulur, müzakere edilir ve orta yol bulunur” dedi.

 

“Önce anlaşma sağlanması lazım”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, futbolcu sözleşmelerinin hayata geçmesi için önce kulüpler ve futbolcuların bir araya gelip görüşmesi gerektiğini vurguladı. Sertoğlu, “İki tarafın önce bu konuda anlaşması lazım. Anlaşma sağlandıktan sonra geriye kalan detaylar da oturulup, müzakere edilir ve orta yol bulunur” dedi.

 

“Ülke futbolunun şartlarına göre biz dizayn yapılması lazım”

“Ben iki yıl önce de söyledim. Hem kulüplerin hem de futbolcuları buluşturacak bir çalışma yapılması lazım” diyen Sertoğlu, “Ancak bahsi geçen dünyadaki profesyonel liglerde yapılan sözleşmelerse, bunun bizim ülkemizde uygulanmasının imkanı ve ihtimali yoktur” açıklamasını yaptı. “Ülke futbolunun şartlarına göre biz dizayn yapılması lazım” diyen Sertoğlu, “Kulüp ve futbolcu korunması lazım. Bir futbolcu 23-24 yaşına gelince bir sene oynayıp ayrılacaksa o kulüpler sıkıntı yaşar, batar” görüşünü belirtti.

 

“Futbolcular öyle veya böyle parasını alıyor”

Ülkemizde futbolcuların para alarak oynadığını söyleyen Sertoğlu, “Sanki ülkemizde bedava oynayan futbolcu vardır. Bütün futbolcular öyle veya böyle parasını alıyor. Ben kulüplerin yerinde olsan bu konu ile ilgili profesyonel çalışma yaparım, futbolcuları daha bağlayıcı hale getiririm. Sonuçta kulüpler para veriyor, oyuncular alıyor” açıklamasını yaptı.

Sertoğlu sözlerinin sonunda kulüpler ve futbolcular anlaştıktan sonra geriye kalan unsurların, tarafları koruyacak şekilde düzenlenmesi adına komite kurularak detaylandırılabileceğini belirtti.

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.