Omonia Şampiyonlar Ligi’ne hangi aşamadan katılacak?

Omonia Şampiyonlar Ligi’ne hangi aşamadan katılacak?

Güney Kıbrıs 1. Ligi’nde Covid-19 pandemisi gölgesinde oynanan sezonda şampiyon Omonia oldu.

A+A-

Dün akşam konuk olduğu AEK Larnaka’yı tek golle yenen Omonia, yakın takipçisi Apollon Limasol’un Olympiakos ile 2-2 berabere kalması sonrası ligin tamamlanmasına bir maç kala 5 puanlık fark yakaladı ve şampiyonluğunu ilan etti.

11 yıl sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen Omonia, hiç kuşkusuz 2021 – 2022 sezonunda Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’ne katılma sevinci de yaşıyor. Peki Omonia, ‘Devler Ligi’ olarak adlandırılan organizasyona hangi aşamadan katılacak? Bu sorunun yanıtını Kıbrıs’ın güneyindeki spor basını satırlarına taşıdı.

Goal.com’un haberine göre geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle oynanmamış sayılan ve mevcut sıralaması ile tescil edilen 2019 – 2020 sezonunda ilk sırada yer alan Omonia, Şampiyonlar Ligi’nin ilk ön elemesinden mücadele etmeye başlamıştı. İki ve üçüncü ön elemeleri geçerek Play-off turunda Olympiakos’a elenen Omonia, yoluna Avrupa Ligi gruplarında devam etmişti.

Gelecek sezon ise Omonia ikinci ön eleme turunda mücadele etmeye başlayacak. Bu da onların grup aşamasına katılması için üç rakibi elemesi anlamına geliyor.

Bu yılın bir diğer avantajı ise üçüncü bir organizasyon olan UEFA Konferans Ligi’nin hayata geçecek olması. Zira Omonia, üçüncü ön elemeye geçer ve elenirse, Avrupa Ligi Play-off elemesinde yoluna devam edecek. Bu aşamada da elenmesi halinde yeni organizasyon olan Konferans Ligi’ne katılma şansı bulunuyor. Mevcut noktada Avrupa kupalarında yer alabilmek için Omonia’nın en az bir eleme turunu geçmesi gerekli.

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler