“Olimpizm ödüllerine gölge düşürüldü”

“Olimpizm ödüllerine gölge düşürüldü”

Okçuluk Federasyonu, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) tarafından düzenlenen Olimpizm Ödül Töreni’ne davet edilmediğini açıkladı

A+A-

Federasyon, kendilerinin bilgisi dışında heyetin belirlediği, lisansı bulunmayan bir okçuluk sporcusuna ödül verildiğini açıklarken, bu davranışın “Olimpizm ödüllerine gölge düşürdüğü” belirtildi. Okçuluk Federasyonu bundan sonraki dönemlerde yapılacak organizasyonlarda yer almama kararı aldığını da duyurdu.

 

Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan açıklama şöyle:

26 Eylül 2023 tarihinde Milli Olimpiyat komitesi tarafından düzenlenen 2023 Olimpizm ödül töreni gerçekleşmiştir. Gerçekleşen törene KKTC Okçuluk Federasyonu davet edilmemiş ve bununla da kalmaksızın okçuluk dalında federasyonun bilgisi olmaksızın, olimpiyat heyetinin kendi belirlediği ve Okçuluk Federasyonunda lisansı bulunmayan bir sporcuya ödül verilmiştir. Olimpizm ödülünün sporcular için güzel bir motivasyon olduğu nettir. Fakat verilen ödül Olimpizm ödüllerine gölge düşürmüştür. Bu bağlamda Milli Olimpiyat komitesi başkanı Sn. Dursun Koç’la yapılan görüşme sonucunda ödülün Federasyonun bilgisi olmadan nasıl verildiği konusunda net bir açıklama yapılmamıştır. Bu nedenle Federasyonumuz bundan sonraki dönemde, yapılacak olan organizasyonda yer almayacaktır.

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.