“Olimpiyatlarda bulunmayı çok isterim”

“Olimpiyatlarda bulunmayı çok isterim”

Başarılı voleybolcu Merve Çelebi, bugüne kadar birçok hedefine ulaştığını ancak bir sporcu için olimpiyatlar katılmanın çok önemli olduğunu ve bunu çok istediğini söyledi

A+A-

17 yıldır voleybolun içinde olan ve salon, plaj ve kar voleybolunda sayısız başarılara imza atan, aynı zamanda kendi kurduğu akademide eğitmenlik yağan başarılı voleybolcu Merve Çelebi, “Bir sporcu için en önemli başarı olimpiyatlardır. Orada bulunmayı çok isterim” dedi.

 

“Yakaladığım başarılar çok kolay olmadı. Çünkü ülke sınırları dışına çıktığınız anda Kıbrıslı biri için her şey çok zor olacak demektir. Antrenmanın şiddeti, bilgi, profesyonel bakış açısı konularında hep yalnız başa çıkmak gerek”

 

“Onları (Şampiyon Melekler) dışı süslenmiş, insanın hayatını hiçe sayan bir otelde ömür boyu bizim kalbimize yerleştiler. Şampiyon Melekler Takımı’nın yeri, kalbimizde çok özel bir yerde olacak”

 

17 yıldır gerek başarılı bir sporcu, gerekse bir eğitmen olarak voleybol kariyerini sürdüren başarılı voleybolcu Merve Çelebi, bugüne kadar birçok hedefine ulaştığını ancak bir sporcu için olimpiyatlar katılmanın çok önemli olduğunu ve bunu çok istediğini söyledi.  

Her hafta farklı spor dallarında kendini kanıtlamış ve başarılara imza atmış sporcu veya antrenörlerin konuk olduğu ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatan Çelebi, “Bu başarılar kolay olmadı, çünkü ülkemizde profesyonellik yok” ifadelerini kullandı.

Şampiyon Melekler Takımı’nın kendisi için özel bir yere sahip olduğunu da belirten başarılı voleybolcu, “Bu kadar değerli canların gitmesi bu kadar basit olmamalı... Onlar zaten şampiyondu, şimdi Şampiyon bir melek oldular… Keşke melek olmasalardı” dedi.

 


merve-5.jpg

Voleybolun en iyisi…

 

  • Plaj ve salon voleybolunda sayısız başarılar
  • Plaj voleybolunda sayısız Türkiye şampiyonlukları
  • Kar voleybolu Avrupa Şampiyonluğu, Dünya 4’üncülüğü, 3 kez Plaj Voleybolu Balkan Şampiyonluğu…

 


 

“Bir sporcu için en önemli başarı olimpiyatlardır…”

u “Birçok hedefime adım adım ulaştım sayılır. Sporcu anlamında aktif olarak devam ediyorum. Bir sporcu için en önemli başarı olimpiyatlardır. Orada bulunmayı çok isterim. Kendime ait voleybol okulum var, bir akademi kurdum bu ülkeye bilinçli iyi sporcular yetiştirmek için 2 yıldır devam ediyor. Tamamı Akademi bünyesinden çıkmış bir de takımımız var. Küçük kaymaklı Türk Spor Kulübü ile yaptığımız ortak anlaşma ile U14, U16 U18 liglerine katılıyoruz. Zaman geçtikçe büyüyoruz.”

 


merve-4.jpg

“Başarı sınırsızdır, sürekli olarak çalışmak gerek…”

“Gençlere başarılı olabilmeleri için, her gün daha çok ileriye bakmak gerektiğini söyleyebilirim. Başarı sınırsızdır ve sürekli daha büyük bir başarıyı isteyerek çalışıyorum. Başarı için bu mentalitede ilerlenmeli.”

 


merve-3.jpg

“Onlar zaten şampiyondu, şimdi Şampiyon bir melek oldular…”

u “Şampiyon Melekler Takımı, bu hayattan gidene kadar kalbimizde çok özel bir yerde olacak. Hayatımı nerdeyse her hafta Türkiye’nin belli bir bölgesine giderek otellerde geçiriyorum. Ve aralarında voleybola başlattığım öğrencilerimin de olduğu bir ekip, dışı süslenmiş, insanın hayatını hiçe sayan bir otelde ömür boyu bizim kalbimize yerleştiler. Ben aynı zamanda antrenörüm, bir eğitmen olarak sporculara gelecek sunmak için de çalışıyorum. Sebebi, çocukların hedeflerini doğru çizmeleri için... Bu kadar değerli canların gitmesi bu kadar basit olmamalı... Onlar zaten şampiyondu, şimdi Şampiyon bir melek oldular… Keşke melek olmasalardı.”

 


 

“Ülkemizde spor neredeyse yok”

 

u “Yakaladığım başarılar çok kolay olmadı. Çünkü ülke sınırları dışına çıktığınız anda Kıbrıslı biri için her şey çok zor olacak demektir. Antrenmanın şiddeti, bilgi, profesyonel bakış açısı konularında hep yalnız başa çıkmak gerek. Ülkemizin en büyük sorunu da, bu profesyonel bir bakış açısı olmaması, profesyonel ekiplerin olmaması, bilgili antrenörlerin ve vizyon sahibi antrenörlerin çok olmamasıdır. Ülkemizde spor neredeyse yok. Bir sıraya koyacak olsam, en son sıraya bile koyamam maalesef.”

 


merve-2.jpg

Merve Çelebi kimdir?

17 yıldır voleybolun içinde…

 

Merve Çelebi, tüm hayatını voleybola ve ülke sporunu geliştirmek için çocuklara adayan biridir. Çelebi, 17 yıldır voleybolun içinde ve bu sürece gerek sporculuk, gerek antrenörlük gerekse öğretmenlik sığdırdı…

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.