Olimpiyat hedefi için ilk adım Antalya

Olimpiyat hedefi için ilk adım Antalya

Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş, Tokyo Olimpiyatları’na katılım yolunda ilk resmi yarışına önümüzdeki hafta çıkacak

A+A-

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu ve antrenörü Celal Keleş’in Tokyo Olimpiyatları hedefi doğrultusunda ilk resmi yarış Antalya’da düzenlenecek. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Antalya’da 11 Nisan 2021 tarihinde düzenlenecek Bayrak Milli Takımları Seçme Yarışmaları’na Hekimoğlu da katılacak. Buradaki ilk hedef Türkiye 4x100 takımına dahil olacak olan 6 kişiden biri olmak. Milli takıma katılım hakkı elde edilmesi halinde Antalya’nın ardından sıradaki yarış, 1-2 Mayıs tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek olan Dünya Bayrak Yarışmaları olacak. Orada ilk sekiz içerisine girecek olan takımlar ise doğrudan olimpiyatlara katılacak.

 

Keleş: Antalya’da hedef milli takıma seçilmek

Müsabakalarla ilgili olarak Yenidüzen’e bilgi veren Antrenör Celal Keleş, 11 Nisan’da Antalya’da yapılacak yarışın aynı zamanda 4x100 bayrak takımı için seçme olduğunu belirtti. Keleş, “Oradaki derecemizle Dünya Şampiyonası için milli takım içerisinde yer alacak olursak Yiğitcan kampa katılacak ve 1-2 Mayıs tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek olan Dünya Bayrak Yarışmaları’na gidecek” dedi.

 

“Polonya’da ilk 8 içerisine girecek takım olimpiyatlara katılacak”

Keleş, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) dünyayı etkisi altına alan Covid-19’a yönelik aldığı sert önlemler olduğunu, bundan dolayı Dünya Bayrak Yarışmaları’nda antrenörlerin olmayacağını belirtirken, “Sadece sporcular ve milli takım koordinatörü ile yöneticisi Polonya’da yer alacak. Polonya’da ilk 8 içerisine girecek olan takımlar doğrudan Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde edecek” ifadelerini kullandı.

 

“Olimpiyat hedefimiz devam edecek”

Yiğitcan’ın olası milli takıma seçilememesi ve Polonya’da milli takım ile yer almaması halinde bunun koydukları olimpiyat hedefi için son olmayacağını söyleyen Celal Keleş, “Belirlenen son tarihe kadar katılım gösterilecek yarışmalarda elde edilecek derecelere göre olimpiyat şansımız devam edecek” şeklinde konuştu.

 

“Bizim için önlemler henüz alınmadı”

Yiğitcan Hekimoğlu’nun Antalya’ya giderek yarışa katılacağını ancak kendisinin gidip gitmeyeceğinin henüz netlik kazanmadığını belirten Celal Keleş, “Hala gidip gitmeyeceğim belli değil. Çünkü bizim için geri dönüşte uygulanması düşünülen önlemler henüz alınmadı” dedi. Olimpiyatlara hazırlanan bir sporcu olan Yiğitcan’ın dönüşü ile ilgili ‘ev karantinası’nın uygulanması yönündeki konu ile ilgili olarak ise Keleş, “14 gün ev karantinası olduğunda bir sporcu olimpiyata nasıl hazırlanacak? Hala daha havada kaldı” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler