Olaylı maçın cezaları açıklandı

Olaylı maçın cezaları açıklandı

YDÜ ile Koopspor arasında 23 Kasım'da oynanan karşılaşmada yaşanan olaylar ile ilgili 12 gün sonra karar alındı.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu Ceza Kurulu, Yakın Doğu Üniversitesi ile Koop Spor arasında 23 Kasım 2017 tarihinde oynanan Cumhuriyet Kupası final müsabakasında çıkan olaylar sonrasında hakem ve gözlemci raporları ışığında aldığı kararları açıkladı.

 

Kıryağdı ve Yalkut’a 1’er ay men

YDÜ antrenörü Halit Kıryağdı’ya, Koopspor oyuncusu Kaspars Kambala’ya küfür ettiği gerekçesi ile 1 ay men cezası verilirken, Koopspor Başkanı Talat Yalkut’a, kötü tezahüratta bulunarak sportmenliğe aykırı davranışı nedeni ile 1 ay men cezası verildi.

YDÜ taraftarları ve yöneticilerinin kötü tezahürat nedeni ile spormenliğe aykırı davranış nedeniyle uyarı cezası verildi.

 

Kambala ve Mandiç’e ceza yok

Koopspor oyuncusu Kaspars Kambala’nın YDÜ oyuncusu Vukasin Mandiç’e yapmış olduğu hareketin yanı sıra, Mandiç’in rakip takım taraftarlarına yapmış olduğu hareketlerle ilgili hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir tespit olmadığından dolayı heryangi bir ceza verilmesine yer olmadığı belirtildi.

 

Sahadan çekilme oluşmadığı için ceza verilmedi

YDÜ’nün karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala kısa bir süreliğine soyunma odasına giderek oyun alanına dönmesi, maçın hakemler tarafından devam ettirildiği sabit olduğundan herhangi bir sahadan çekilme ile ilgili unsurun oluşmadığı belirtilen açıklamada, konu ile ilgili herhangi bir ceza verilmemesine, YDÜ antrenörü Halit Kıryağdı’nın hakemlerden izinsiz takımına sahayı terk ettirdiği için de spormenliğe aykırı hareketi nedeni ile uyarı cezası verilmesine karar verildi.

Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.