Olaylı maça ağır fatura

Olaylı maça ağır fatura

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu BTM 2. Ligi ve KKTCELL Kadınlar Ligi ile ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Pınarbaşı Stadı’nda oynanan Pınarbaşı - Dikmen Gücü BTM 2. Lig 5. Grup müsabakasında yaşanan olayları değerlendiren kurul, taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve ihlal ettiği talimat bentlerinden dolayı ilgili fiilin işleniş şekli de dikkate alınarak Dikmen Gücü’ne 2 maç saha kapatma cezası verildi. Aynı maçta taraftarlarının ve başkanının neden olduğu ve rakip takım taraftarlarının yaralanmasına yol açan saha olaylarından ve ihlal edilen talimat bentlerinden dolayı Pınarbaşı’na 10 maç saha kapatma cezası verildi.

                                                      

Kurul Pınarbaşı başkanına acımadı

Rakip takım taraftarlarını, tasarrufunda bulundurduğu bıçak ve attığı maddelerle yaralayıp saha olaylarının başlamasına neden olduğu ve keza DT 35, 44 ve 45. maddelerine aykırı davranmak suretiyle disiplin ihlali gerçekleştirdiği tespit edilen Pınarbaşı başkanı Kemal Hacıyarım’a sahip olduğu başkanlık statüsü ve fiilin işleniş şekli de dikkate alınarak DT 35/1 (b), 44/1(b) ve 45(B) uyarınca toplam 1,200 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesine ve DT 25. maddesinde yer alan prensipler gereği ilgili cezanın toplamının 3 yılı aşkın olması nedeniyle “SÜREKLİ HAK MAHRUMİYETİ” cezasına çevrilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

Hakemek küfüre ceza

Bostancı Yakup Özorun Stadı’nda oynanan Gayretköy Gazi  - Sadrazamköy BTM 2. Lig 6. Grup müsabakasında hakeme yönelik ağır hakaret ve küfürleri nedeniyle oyundan ihraç edilen Sadrazamköy futbolcusu Sinan Kurt’a 4 maç ceza verildi.

Aynı maç tamamlandıktan sonra sonra müsabaka hakemlerine yönelik ağır hakaret ve küfürler sarf eden Sadrazamköy futbolcusu Mehmet Türüt’e 3 maç ceza verildi.

Haspolat Stadı’nda oynanan Haspolat - Balıkesir BTM 2. Lig 4. Grup müsabakasında hakeme yönelik ağır hakaret ve küfürlerde bulunarak spor ahlakına aykırı davranışlar sergilediği raporlarda tespit edilen Haspolat yöneticisi Mücahit Kocabıyık’a 75 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

 

Kırmızı kart cezaları

2 maç: Oğuzhan Duran (Kırıkkale)

1 maç: Berat Çolak (Dilekkaya), Mevlit Koşucular (Haspolat), İmran Bolkanlı (İnciri), Ayşe Gullet, Güllü Dinleyici (Geçitkale)

 

Yönetici, antrenör ve kulüp personeli cezaları

3 maç: Mustafa Tilki (Geçitkale)

1 maç: İrfan Aktunç (Kırıkkale)

Bu haber toplam 1892 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.