Olayların faturası açıklandı

Olayların faturası açıklandı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu 24-29 Mart 2023 tarihleri arasında oynanan maçlarla ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Kurul, Yenicami ile Mağusa Türk Gücü arasında oynanan Azbuzu U16 ligi maçında yaşanan olayların kararı da duyuruldu.

Maçla ilgili hakem raporları ve görüntüleri değerlendiren kurul olayların başlangıcının penaltı atışları esnasında tansiyon ve gerilimin yüksek olduğu bir anda maçın hakeminin de olayların başlamasında kusurlu olduğunun kurul tarafından tespit edildiği açıklandı.

Olayların başlangıcında rakip takım kulübesine yönelik hareketi olduğu ve herhangi saldırı/darp eylemi gerçekleştirmediği tespit edilen Yenicami oyuncusu Ali Özinançlı’ya 2 maç ceza verildi. Yenicami oyuncuları Erkan Önder Farisoğlu ve Hasan Pilli’ye 3’er resmi müsabakadan men cezası veren kurul, MTG oyuncuları Berdancan Akın, Aras Uysal, Ersen Can Akbaşak ve İsmail Pakol’a rakip takım oyuncularına yönelik saldırı/darp eylemlerinden dolayı 3’er resmi müsabakadan men edilmelerine oy birliği ile karar verdi.

 

Kırmızı kart cezaları

3 maç: Mehmet Çamlıköylü (Lefke), Babacar Mbaye Diop (Cihangir)

2 maç: Arda Öztinen (BÜY), Mustafa Berke Aktaş, Efe Kürşat Özer (Vadili), Bartu Güzen (Lefke), Devran Delibaş (Y. Dumlupınar)

1 maç: Berk Kaşif (Lefke)

 

Teknik direktör, antrenör ve kulüp personeli

1 maç: Hüseyin Kızmazoğlu (Cihangir)

Bu haber toplam 665 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.