Olaylara saha kapama ve para cezası çıktı

Olaylara saha kapama ve para cezası çıktı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Nicosia Group Kıbrıs Kupası yarı final rövanş maçlarında çıkan olaylarla ilgili aldığı kararları açıkladı.

A+A-

Kurul olaylarda Doğan Türk Birliği, Küçük Kaymaklı, Yenicami ve Mağusa Türk Gücü’ne toplamda 36 bin Türk Lirası para cezası ve 1 maç saha kapama cezası verdi.

 

Yenicami – Mağusa Türk Gücü

Kurul, Yenicami ile Mağusa Türk Gücü ve Doğan Türk Birliği ile Küçük Kaymaklı arasında oynanan Nicosia Group Kıbrıs Kupası yarı final rövanş maçlarında yaşanan saha olayları ile ilgili kararlarını da açıkladı.

Atatürk Stadı’nda oynanan Yenicami AK – Mağusa Türk Gücü Nicosia Group Kıbrıs Kupası müsabakasında, Yenicami ile Mağusa Türk Gücü taraftarları arasında karşılıklı olarak meydana gelen olaylar ile çirkin ve kötü tezahüratları nedeni ile her iki kulüp Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Düzenlenmiş olan raporlar ve görüntüleri inceleyen kurul, her iki kulübün de taraftarlarının neden olduğu saha olayları neticesinde, Disiplin Talimatı’na aykırı davrandıklarına bulgu yaptı. Olaylara ilişkin yapılan incelemelerin, yanı sıra, Yenicami Başkanı Ali Özmen Safa ve Avukatının da sözlü savunmalarını dinlenerek değerlendirmede bulunuldu.

Sevk konu her iki kulüp taraftarlarının karşılıklı olarak küfür ettiği, karşılıklı pet su şişe attıklarını tespit etmiş edilirken, izlenen görüntülerden Mağusa Türk Gücü taraftarlarının daha fazla olaylar içerisinde bulunduğu, rakip takım tribünlere yönelik saldırgan ve tahrikkar hareketlerde bulunduklarını tespit edildi.Kurul bu çerçevede Yenicami’ye 5 bin Türk Lirası, Mağusa Türk Gücü’ne 15 bin Türk Lirası para cezası verdi.

 

Doğan Türk Birliği – Küçük Kaymaklı                                                         

Mete Adanır Stadı’nda oynanan Doğan Türk Birliği - Küçük Kaymaklı, Türk Nicosia Group Kıbrıs Kupası müsabakasında, her iki takım taraftarlarının karşılıklı olarak meydana getirdiği saha olayları ve çirkin ve kötü tezahüratları kurul tarafından değerlendirildi.

Meydana gelen saha olayları ile ilgili düzenlenen raporları ve görüntüleri inceldikten sonra, her iki kulübün de, taraftarlarının meydana getirdiği saha olayları ve çirkin ve kötü tezahüratları nedeni ile Disiplin Talimatına aykırı davrandıklarına bulgu yapıldı. Konu ile ilgili Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu sözlü savunma ve beyanlarını dinledikten sonra Küçük Kaymaklı taraftarlarının, alkol tesiri altında sahaya geldikleri, maç esnasında müteaddit kez rakip takım tribününe ve basına yönelik teneke şişe attıkları basının bu nedenle görevini yapamadığı, keza birçok kez rakip takım tribünlerine saldırı girişiminde bulundukları, güvenlik kuvvetlerini defa kez zor durumda bıraktıklarını tespit edildi. Bu çerçevede kurul, Küçük Kaymaklı’ya 1 maç saha kapama cezası ile birlikte 10 bin Türk Lirası para cezası verdi. Doğan Türk Birliği’ne ise 6 bin Türk Lirası para cezası verildi.

 

Hakemin boğazını sıktı, 7 maç ceza aldı

Mormenekşe ile Görneç arasında oynanan AKSA A2 1. Lig maçında hakemin verdiği faul kararına tepki vermesi üzerine, ihtar ile uyarıldığı ve bu karara sinirlenerek hakemin boğazını sıktığı keza hakaret ve küfürlerde bulunduğu raporlardan tespit edilen Mormenekşe futbolcusu Çağan Çelikoğlu’na 7 maç ceza verildi.

KIRMIZI KART VE DİSİPLİN CEZALARI

Oğulcan Balcı (Gönyeli SK)
3 Maç

Can Pakin (Türk Ocağı Limasol)
3 Maç

Nahit Çavuşoğlu (İncirli SK)
1 Maç

Ramazan Berkan Salık (Karşıyaka ASK)
1 Maç

Nikita Konevin (L. Gençler Birliği SK)
1 Maç

Turan Satılmış (Yalova SK)
3 Maç

Aydın Gül (Yalova SK)
3 Maç

Doğan Alp Arıkan (Yeniboğaziçi DSK)
1 Maç

 

 

TEKNİK DİREKTÖR, ANTRENÖR, YÖNETİCİ VE KULÜP PERSONELİ

Ahmet Sakallı (Hamitköy ŞHSK)
1 Maç

 

4 SARI KART NEDENİYLE 1 MAÇ CEZALI OYUNCULAR

Cemal Yaşınses (Göçmenköy İYSK)

Berkem Korbay (Yenicami AK)

Sergülen Rüstemoğlu (Yalova SK)

Sertan Kurukafa (L. Gençler Birliği SK)

Emre Soytürk (Yonpaş Dumlupınar TSK)

Berke Karabulut (Binatlı YSK)

Kadir Görcan (Yalova SK)

Michael Mahmut Çayırcı (Baf Ülkü Yurdu)

Oğuzhan Yaraşık (Mesarya SK)

Arda Yalın (SFC Dörtyol SK)

Serkan Tomuk (Mesarya SK)

Arda Ateş (Merit Alsancak Yeşilova SK)

Cem Demirbüker (Düzkaya KOSK)

Siboniso Lungelo Mishali (Cihangir GSK)

Yusuf Balıkçı (Karşıyaka ASK)

Bu haber toplam 1427 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.