Off Road'da sezon tamamlandı

Off Road'da sezon tamamlandı

Kuzey Kıbrıs Off Road Derneği’nin (KKORD) organize ettiği 2017 KKORD Off Road Şampiyonası’nın final yarışı, Haspolat’ta bulunan Kombos Park’ta yapıldı.

A+A-

“BU YOLUN ÇIKIŞI VAR” sloganı ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Spor Dairesi’nin katkılarıyla organize edilen Off Road Şampionası’nda final yarışı, Kombos Otomotiv’in ana sponsorluğunda yapıldı.

 

Zorlu parkur

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün (KKOK) sportif direktörlüğünde organize edilen yarışta 17 ekip start alırken, yarışmacılar dört kategoride podyum mücadelesi verdiler. İki kilometrelik zorlu engellerle dolu etapta iki kısım üzerinden yapılan yarışa damga vuran ekip Nikolas Efstathiou-Stathis Efstathiou ikilisi oldu ve 6 dakika 55 saniyelik dereceleri ile zirvede yer aldılar. Motor hacimlerine göre sınıflandırılan yarışmacılardan S2 kategorisinde yarışan genç ekip, Görkem Eren-Ahmet Türcan ikilisi genel klasmanda ikinci olmayı başarırken, pilotlarda Görkem Eren sezonu şampiyon olarak tamamlamayı başardı. Bir diğer genç yarışmacı Hüdan Hüdan, Hasan Reyhan’ın co-pilotluğunda genel klasmanda üçüncü sırada yer alırken, S2 kategorisini de ikinci sırada tamamladılar. S2 üçüncüsü Cemal Çelik-Recep Bilgin ikilisi oldu.

 

Kategorilerin birincileri belirlendi

Şampiyonluk için start alan Niyazi Bedel-Hasan Güney ikilisi mekanik arıza yaşayarak yavaş kalınca genel klasmanı yedinci, S4 kategorisini ise ikinci sırada tamamladılar. Bu derece ile Hasan Güney sezonu co-pilotlarda şampiyon olarak tamamladı. S4 üçüncüsü ise Sami Şenbaş-Ali Elizel ikilisi oldu. S3’de ise Halil Erdoğuş-Hakan Kofalı ikilisinin üstünlüğü vardı. İkinci Spyros Droushiotis- Antonis Marasinos ikilisi olurken, onları Spyros Spyrou- Filippos Filippou ikilisi takip etti. S1’de sırasıyla Burak Emingil-Emin Emingil, Erkut Cambaz-Nelin Cambaz ve Erdem Oskar-Raif Paşa ekipleri podyumda tamamladı. Güven Sigorta, Bigibox Enerji FM ve Pekur Limited’in de katkılarıyla hayata geçirilen yarışın ödül töreni yarış sonunda yapılırken dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

 

off-road-pts.jpg

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.