Ocak hakem kararlarına tepkili

Ocak hakem kararlarına tepkili

Aksa Süper Lig’in 14. hafta açılış maçında oynanan derbi mücadelesinde Doğan Türk Birliği’ne 3-1 mağlup olan Türk Ocağı, Başkan Ahmet Arslan imzasıyla yaptığı basın açıklaması ile hakem kararlarını eleştirdi.

A+A-

Hakem Osman Özpaşa’nın hataları ile oyuna olumsuz etki ettiği iddia edilen açıklamada bundan dolayı kınandığı belirtilirken, Merkez Hakem Komitesi’nin böylesine önemli bir maça verdiği hakeme dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Sezon başından beri her maç bir önemli hataya maruz kaldığımız ve her defasında “hakem hatasıdır” diye yorumlamak istediğimiz olaylar zinciri devam etmektedir.

Böylesine büyük bir derbi maçının tansiyonunu çekemeyen hakem Osman Özpaşa takdir haklarını aleyhimize kullanmış ve rakibimizin üzerimize gelmesini sağlamıştır. Yendiğimiz gol öncesi bize yapılan faulü görmeyerek aleyhimize bir direk vuruş vermiş ve bir gol yememize sebep olmuştur. Oyuncularımızın takdire şayan müdahalesine faul vererek S.K ile cezalandırması bizi olumsuz etkilemiştir. Kaptan Ertaç’ın topu oyuna sokma gayreti içindeyken rakibinin engellemesinde çıkan arbedeye S.K vermesi ve itirazına ise 2. S.K ile oyun dışı yapması ile adeta bize mağlubiyete terk etmiştir. Oyuncu psikolojisinden anlamayan bir tavır sergilemesi yetersiz olduğunun bir göstergesidir. Hakem Özpaşa, bu hatalarıyla oyuna olumuz etkisinden dolayı şiddetle kınarız. MHK’nin böylesine önemli bir maça verdiği hakeme dikkat etmesi gerekmektedir."

Bu haber toplam 1039 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.