"O taraf oynuyor, bu taraf oynamıyor. Bunu anlamak zor"

"O taraf oynuyor, bu taraf oynamıyor. Bunu anlamak zor"

Süleyman Göktaş Antrenör Gelişim Semineri’nin ikinci gününde açılış seremonisi gerçekleştirildi

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin (KKTFAD) iş birliği çerçevesinde düzenlenen Süleyman Göktaş Antrenör Gelişim Semineri’nin ikinci gününde açılış seremonisi gerçekleştirildi. Salamis Hotel’de yer alan ve her sezon öncesi antrenörlerin gelişimi için düzenlenen seminerin açılış töreninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFAD Başkanı Hasan Topaloğlu ve Süleyman Göktaş’ın oğlu Canol Göktaş’ın yanı sıra UEFA Pro Lisans Teknik Direktör Fatih Terim birer konuşma yaptı. Terim konuşmasının bir bölümünde ambargolara vurgu yaparak “FIFA ve UEFA’nın kendi anlayışlarında, kendi varlıklarının en önemli sebeplerinden birisi futbolu Dünya’ya yaymaktır. Ama ne hikmetse şuradan karşıyı görmemize rağmen o taraf oynuyor, bu taraf oynamıyor. Bunu da anlamak çok zor” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun yanı sıra Canol Göktaş ve Fatih Terim’e plaket takdimi yapılırken, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu 5 numaralı Fatih Terim yazan KKTC Milli Takım formasını kendisine takdim etti.

 


 

topaloglu.jpg

KKTFAD Başkanı Hasan Topaloğlu konuşmasında altı ay önce başladıkları görevlerinde antrenörlerin saygınlığını, eğitimlerini daha iyi bir noktaya taşıyabilme adına ellerini taşın altına koyarak yola çıktıklarını kaydetti. Yaşadığı rahatsızlık sonrası tedavi gören Süleyman Göktaş’a acil şifalar dileyen Topaloğlu, KTFF ile ilişkileri geliştirerek birlikte hareket ettiklerini ve seminerde de işbirliği yaptıklarını, bundan dolayı Hasan Sertoğlu’na teşekkürlerini iletti.

“Tüm antrenörlerin bir arada olacağı bir seminer hep hayalimdi” diyen Topaloğlu, “Belki de Fatih Terim’le bu semineri gerçekleştirmek hayalden öteydi. Açıkçası yönetimde konuştuğumuzda birbirimize gülüştük. Türkiye’de birçok kişiye ulaştım. Fatih Terim’le nasıl irtibat kurabiliriz, gelir mi? Sanmıyorum, düşünmüyorum. Hep böyle bize negatif enerjiyle geldiler. Türk basın dünyasından Ahmet Çakır abimiz var sağolsun, o eski Galatasaray futbolcusu Öner Kılıç’ı işaret etti. Ona ulaştık, o da Fatih hocamla iletişim kurdu. Fatih hocam da hiç bekletmeden evet cevabı verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün aramızda, onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 


canol.jpg

Süleyman Göktaş’ın oğlu Canol Göktaş yaptığı konuşmada Süleyman Göktaş’ın son durumu hakkında bilgi verdi. Göktaş’ın Acıbadem Fulya’da yoğun bakımda tedavisinin devam ettiğini belirten Canol Göktaş, “Ama geriye giden bir durumu yok. Zor bir durum, ama kötüye giden bir şey yok. İnşallah hepinizin duaları ile daha iyi olacağına inanırım. Bu yolu açtı, Hasan abim gayet iyi götürüyor, devamını getirecek. Belki 25 sene yapar. Sayın Cumhurbaşkanı hastanede geldi, ziyaret etti, gereken görüşmeleri de yaptı. Ona da çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 


KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu:

 

fatih-terim.jpg

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu konuşmasında Süleyman Göktaş ile yolculuklarının çok eskiye dayandığını, kendisinin Kıbrıs Türk futbolu adına çok değerli bir isim olduğunu söyledi. Sertoğlu, “Gerçekten kendi adıma inanılması zor durum, ama güzel haberleri Canol verdi. İnşallah iyiye gider ve ayakta, dimdik hocamızı yanımızda görürüz” ifadelerini kullandı.

“Fatih Terim hocamın buraya gelmesi, seminere katılması bizim için büyük bir olay. Emeği geçen herkese ve kendisine çok teşekkür ederim” diyen Sertoğlu, “Tartışmasız Türkiye’de kariyeri en yüksek teknik direktör. Fatih hocanın ismini sadece Galatasaray ile özdeşleştirmek bence kariyerine haksızlıktır. Fatih hoca Türkiye futbolunda çok ciddi işler yapmıştır. Aramıza geldiği için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

“Gençliğe yatırım yapmak zorundayız”

“Spor ambargosu altında ezilen, hiçbir şekilde dış temas yapamayan, bizi tek tanıyan Türkiye ile hiçbir maç yapamayan bir ülkeyiz” diyen Sertoğlu, “Gençlerimiz ve bizler bunun acısını yıllardır çekiyoruz. Çekmesin diye özellikle ben göreve geldikten sonra dışa açılımla ilgili çok büyük mücadeleler verdik. Bu mücadelelerde yıllar içinde siyasilerle karşı karşıya geldi. Bizleri acımasızca eleştirdiler, küfrettiler. Ama hiç yılmadık. Neden? Gençlik, gelecek için. Bu ülkenin geleceği gençlerdedir. Gençliğe yatırım yapmak zorundayız. O dönemdeki hareketlerimizden sayın Cumhurbaşkanı da çok rahatsızdı. Ciddi şekilde bizi eleştirdi. Hatta en son davalaştık. Ancak ben ve ekibim, başımıza bela aramıyoruz. Memleketin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, komutanları, üst düzey herkesle karşı karşıya gelip kavga etmek benim hoşuma gitmez. Ama bulunduğumuz makam öyle bir makamdır ki, bunu yapmak zorundayız” açıklamasını yaptı.

seminer.jpg

“Kesinlikle dışa açılım için her şeyi yapacağız”

“Şu anda yine dışa açılımla ilgili çok ciddi yollar kat ettik. Yalnız bu defa Sayın Cumhurbaşkanı ile aynı gemideyiz” şeklinde sözlerini sürdüren Sertoğlu, “Bir yere kadar geldik. Türkiye Dışişleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ben buradan çok teşekkür ederim. Türkiye’deki deprem biraz bizi geriletti. Şu anda da seçimler. Seçimlerden sonra Allah kısmet ederse kaldığımız yerden dışa açılım konusunda devam edeceğiz. Başka bir çaremiz yok” ifadelerini kullandı.

Spor ambargosunun kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Sertoğlu, “Bunun için yabancı avukatlar tuttuk, çok ciddi paralar harcadık. Harcamaya da devam edeceğiz. Esasında tam da Fatih hocamla veyahut Türkiye’de futbolun içinden gelmiş, dünyaca tanınmış kişilere burada ihtiyacımız var” dedi.

“Sporda siyaset olmaz ama UEFA ve FIFA’nın da hep içindedir” diyen Sertoğlu, “Biliyorsunuz gittik Zürih’te anlaşma imzaladık. Daha sonra ne oldu, Rumlar vazgeçti. Sebep? Hiç. Bizim çektiklerimiz ne oldu? Boşa gitti. Ama yılmayacağız. Kesinlikle ve kesinlikle dışa açılım için her şeyi yapacağız” açıklamasını yaptı.

 


 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar:

 

tatar.jpg

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasına semineri düzenleyenlere ve katılım gösteren Fatih Terim’e teşekkür ederek başladı. Süleyman Göktaş’a Kıbrıs Türk futboluna, antrenörlere 24 yılın ötesinde çok büyük hizmetleri geçmiş bir kişi olarak acil şifalar dileyen Tatar, Fatih Terim’e de “Sizlerin dedesi ve babası bu topraklarda yetiştiği için biz her zaman sizlere farklı bir sevgi içerisinde olduk” ifadelerini kullandı.

 

“Sertoğlu’nun girişimlerini her zaman takdir ettim”

“Kıbrıslı Türklerin ve gençlerin büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu bir kez daha vurgulamak zorundayız” diyen Tatar, şunları kaydetti: “Esasında dünyanın bizimle bir derdi yok. Ama uluslararası siyasette Kıbrıs Cumhuriyeti tanınan bir devlet olarak her zaman önümüzü kesmiştir. Sayın Hasan Sertoğlu’nun girişimlerini esasında her zaman takdir etmiş bir kişiyim. Onun çalışmaları gençliğin önünü açmak, haksızlıkların önlenebilmesi içindir. Siyaset başka bir olaydır, bu başka bir olaydır. İkisini karıştırmamak lazım ama bir takım hassasiyetler vardır. Onları da hep birlikte yönetmek gerekmektedir. Gençliğin Kıbrıs meselesinde bir pozisyonu yoktur. Şu anda dışa açılım için bir takım çalışmalar içerisindeyiz.”

 


 

Teknik direktör Fatih Terim:

 

fatih-terim-004.jpg

Teknik Direktör Fatih Terim konuşmasında Kıbrıs’ta kendi hikayesinin çok eski olduğuna işaret etti. “Aynı şeyleri duymaktan çok üzgünüm” diyen Terim, “Ambargo herhalde bir 40-50 sene vardır. Ben genç milli takımla ilk Lefkoşa’ya geldim 17 yaşındayken. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, Allah rahmet eylesin. O zaman hemen 50 metre ilerisi bidonlarla ve askerlerin durduğu sınır vardı. Bizim taraftakiler o tarafa geçiyordu, o taraftakiler pek bu tarafa gelmiyordu. O zamandan bu zamana çok defa, uzun yıllar geldim. Genç milli takımla başlayan serüvenim, A milli takım kaptanıyken devam etti. Ankaragücü antrenörüyken ben Girne’ye kamp yapmaya geldim. Ambargonun en koyu zamanı. 1974 harekatından sonra Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor geldik o meşhur turnuvaya. Daha da ilginci Kıbrıslılar beni davet etti, evlendikten sonra Fulya ile bizim balayımızı bir hafta Girne’de geçirdik. Dolayısıyla benim çok fazla bağım oldu Kıbrıs’ta. Son yıllar denk gelmedi, yoksa hep gelen giden biriyim. Çok da dostlarım var” ifadelerini kullandı.

 

“Biraz ileridekine izin veriyorsanız buradakine de vermeniz gerekir diye düşünüyorum”

“Her ne kadar bu konuya girmek istemiyorsam da duramıyorum, bir iki şey söylemek istedim” diyerek ambargolar ile ilgili görüşlerini aktaran Fatih Terim, “FIFA ve UEFA’nın kendi anlayışlarında, kendi varlıklarının en önemli sebeplerinden birisi futbolu Dünya’ya yaymaktır. Futbolun gitmediği herhangi bir yer olmasını istemezler, ki oraya gidiyorlar. UEFA’da da birçok toplantıda bulunduğum için bunu gayet iyi bilen biriyim ama ne hikmetse şuradan karşıyı görmemize rağmen o taraf oynuyor, bu taraf oynamıyor. Bunu da anlamak çok zor. Ambargo 40 sene vardır en az herhalde. Hangi manada bu karar, muhakkak ki siyasi, demin siyaset içerisinde yer almamalıdır denildi ama siyasetin içinde yer almadığı bir futbol yok galiba. Buradaki bu kadar gence, biraz ileridekine izin veriyorsanız buradakine de vermeniz gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

“Trendi, yenilikleri yakalamak gerekir”

“Değerli meslektaşlarım, olabilecek her türlü kursu, her türlü semineri gördüm, kendim girdim, yönettim. Birçok şeyi de ilk defa Türkiye’ye getirdik” diyerek sözlerini sürdüren Fatih Terim, “Antrenörlüğün birinci şartı araştırıcı olmaktır, derler. Öyle yazar ama biz çoğu zaman o kitabın o sayfasını açmayız. Halbuki trendi yakalamak gerekir, yenilikleri yakalamak gerekir. O yüzden bu seminere veya kurslara önem vermek lazım. Öğrenmenin her yaşta sonu yok. Muhakkak yeni bir şeyler çıkar ve onu kaçırmamak gerekir. Futbol da çok hızlı değişen, hızlı gelişen bir oyun. O yüzden bu kursu öyle addetmenizi rica edeceğim” dedi.

 

“Öğlen kolokas ısmarladım. Halam çok yapardı”

“Kursun adını taşıyan Süleyman beye de acil şifalar diliyorum” diyen Terim, “İnşallah sporcu bünyesiyle Allah nasip ederse iyi bir sonuç olur, o günleri güzel yad ederiz. Acil şifalar dilerim. Öğlen kolokas ısmarladım, onu yiyeceğim. Mulihiya yiyeceğim. Allah rahmet eylesin, halam çok yapardı. Ben de kendimi evimde gibi hissediyorum. Sizlerle beraber olmaktan son derece memnunum” ifadelerini kullandı.

Terim ikinci günün son oturumunda “Futbolun dünü, bugünü ve gelişimleriyle yarını” konu başlığında antrenörlerle bir araya geldi.

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.