Nurel: “Endişeliyiz”

Nurel: “Endişeliyiz”

Merit Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel, mevcut durumun ne kadar süreceğinin kendilerinde endişe yarattığını belirtti

A+A-

Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’da Başkan Redif Nurel, dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili olarak ülke sporunun durmasını değerlendirdi. Nurel, “Bu durum ne zaman çözüme kavuşur, süre daha ne kadar uzar bilmiyoruz. Bu nedenle endişeliyiz” dedi.

İlk olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 27 Mart tarihine kadar ülke sporunun durduğunu, daha sonra 14 günlük kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirten Nurel, Nisan ayının ortasına kadar bu durumun süreceğini, 14-15 Nisan tarihine kadar arzulandığı gibi iyi yönde sonuç alınsa bile normal yaşama Mayıs ayı içerisinde dönüleceğini belirtti. Nurel, “Bu süre zarfında ekonomiyi eğer Türkiye’den ciddi bir katkı alınmaması durumunda düzene sokmanın en az iki ay daha isteneceğini dile getirdi.

 

“Hükümet, federasyonumuz ve kulüpler futbola yeniden yön verme durumundadır”

“Koronavirüs nedeniyle ülkede yaşanan olumsuz gelişmelere bir de başka açıdan bakarsak, dünya ülkelerinden ayrı olarak bu hastalıktan dolayı henüz ülkemizde hiç bir ölümün yaşanmaması sevindirici bir durum ortaya koyuyor” diyen Nurel “Hükümetin alacağı tedbirler içerisinde özel sektörü eski gücüne kavuşturacak önlemler ve katkılar yapılması gerekiyor. Aynı durum ülke futbolu için de geçerlidir. Hükümetin alacağı kararlar ışığında Federasyonumuz ile kulüplerimiz ülke futboluna yine yeniden bir yön belirlemek durumundadır” açıklamasını yaptı.

 

“Mayıs'ta başlarsak kalan haftaları tamamlayabiliriz”

“Her şey istediğimiz şekilde gelişir ve futbol oynamaya Mayıs ayı içinde başlamamız durumunda hafta da iki gün maç yaparak kalan 8 haftayı dört hafta tamamlayabiliriz” önerisinde bulunan Merit Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel, “Kıbrıs Kupası’nı da tek maç üzerinden oynatarak sezona nokta koyup 2020-2021 sezonu için hep beraber elimizi taşın altına koyarak planlayıp, yeniden hayat veririz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1316 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.