“Neler yapabileceğimizi İtalya’da gösterdik”

“Neler yapabileceğimizi İtalya’da gösterdik”

SPORUN İZİNDE yazı dizisine konuşan milli futbolcu Mert Güçlücan, “FIFA veya UEFA organizasyonlarına gidemiyoruz diye küsüp kenarda oturmak olmaz. CONIFA bizim için çok önemliydi. Neler yapabileceğimizi İtalya’da gösterdik” dedi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Dumlupınar’da forma giyen ve KKTC Milli takımının şampiyonluğunda önemli pay sahibi olan Mert Güçlücan, şampiyonluğun çok güzel bir duygu olduğunu bahsederek, hedefleri arasında daha şampiyonluklar yaşamak olduğunu söyledi.

YENİDÜZEN ve SPORYENİ’nin ödüllü röportaj serisi SPORUN İZİNDE yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Mert Güçlücan, hem geçen sezonu, hem de milli, takımın CONIFA 2026 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda elde ettiği şampiyonluğu değerlendirdi. Kulüp olarak iyi bir sezonu geride bıraktıklarını söyleyen Güçlücan, bireysel olarak ciddi sakatlık geçirdiği bir sezon olduğunu ancak ikinci devrede iyi toparlandığını ifade etti.

CONIFA EURO 2026’ya çok iyi hazırlanan bir milli takım olduğuna vurgu yapan Güçlücan, “Çok yoğundu belki ama çok güzeldi, zevkliydi. Hep birlikteydik, bu da turnuvaya yansıdı. Sonunda şampiyon olduk ve ülkemize mutlu döndük” dedi.

Dumlupınar kulübüne de ayrı bir parantez açan başarılı oyuncu, “Dumlupınar kulübü beni ben yapan kulüptür. Ailemdir...” ifadelerini kullandı.

 

Hem takımız, hem de bireysel olarak nasıl bir sezon geçirdiniz?

“Kulüp bazında bakacak olursak, Dumlupınar olarak lige iyi başladık. Lig boyunca inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Şampiyonluk hedefimiz zaten yoktu. Kupada ilerleyebildiğimiz kadar ilerlemek istedik olmadı. Ligin sonuna doğru kadromuz daraldı. Genç takımdan oyuncular çıkardık oynadık. Ligi 5. Sırada tamamladık. Bence iyi yerde bitirdik. Birsel olaraksa, sezonun hemen başında üst adalemi kopardım. Çok zor bir süreçti. Toparlanıp sahalara dönmem 5 ayı buldu. İkinci devreye bile yüzde yüz başlayamadım. 20. Haftadan sonra düzenli bir şekilde kendimi bulmaya başladım. İyi toparladım. Beklediğimden daha iyi oynadım. Milli takımın kurulacak olması bize sezon içinde ayrıca bir motive etti. Öyle bir motivasyonun olması oyuncunun gelişimine gerçekten çok büyük bir etkisi var. Milli takıma da seçildim, orada da oynadım. Genel olarak güzel bir sezondu.”

img-3020.jpg

“Çok iyi hazırlandık. Bunun meyvesini turnuvada aldık”

CONIFA 2026 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çok önemli bir şampiyonluk alındı. Duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?

“CONIFA organizasyonu en başta bizi çok heyecanlandırdı. Zaten federasyon da bunu çok ciddiye alarak bizi turnuvaya hazırladı. Hazırlıklarımız tamamen profesyonel bir ortamda gerçekleşti. Açıkçası ilk defa kendimi profesyonel bir futbolcu olarak hissettim. Çok iyi hazırlandık. Bunun meyvesini de turnuvada aldık. Karşılaştığımız rakipler bence bizim profesyonelliğimizin altında kaldı. Bu turnuva çok önemliydi. FIFA veya UEFA organizasyonlarına gidemiyoruz diye küsüp kenarda oturmak da olmaz. O yüzden elimizde olan fırsatları değerlendirmeliyiz. CONIFA da bunlardan biriydi. Bence bu fırsatı seviyemizin ne kadar yukarıda olduğunu göstererek değerlendirdik. Küçük ülkelerin neler başarabileceğini Dünya Kupası’nda da görüyoruz. Umarım bizler de bir gün bu fırsatı yakalayabiliriz.”

whatsapp-image-2026-06-06-at-22-00-15-1.jpeg

“Çok yoğundu ama güzeldi”

İtalya’da nasıl günler geçirdiniz?

“Çok yoğun geçti. 5 günde 3 maç yaptık. Fiziksel olarak çok zor bir süreçti. Kadromuzda çok değerli ve çok iyi oyunculardan kurulu olduğu için bu 3 maçı güzel bir şekilde atlattık. Ekip olarak kenetlenmiştik. Çok yoğundu belki ama çok güzeldi, zevkliydi. Hep birlikteydik, bu da turnuvaya yansıdı. Sonunda şampiyon olduk ve ülkemize mutlu döndük.”  

 

Milli forma altında şampiyonluk yaşamak nasıl bir duygu?

“Biz oradayken neler olup bittiğini hiç bilmedik. Bize ne kadar büyük bir iş başardığımızı anlattıklarında her şeyin farkına vardık. Çünkü bizler o yönünü hiç düşünmedik. Hep saha içine odaklanmıştık. Milli takım olunca çok da değişik ve farklı oluyor. Biz orada çıktık, elimizden gelenin en iyisini yaptık. Mücadele ettik, koştuk. Goller attık, kazandık. Çok güzel duyguydu”

img-3030.jpg

“Şampiyonluklar yaşamak istiyorum”

Mert Güçlücan gelecekte kendini nerede görür?

“Yaklaşık 8 yıldır Dumlupınar’da A takım seviyesinde oynuyorum. Altyapılarda da uzun yıllar oynadım. Kendimi bildim bileli Dumlupınar’dayım. Tabii ki bir sporcu olarak ülkenin en üst seviyesinde mücadele etmek benim için çok önemli bir hedef. Şampiyonluk yaşamak isterim. Milli takımda şampiyonluk yaşadım açıkçası bu da benim ilk şampiyonluğumdu. Ülkemizde henüz hiç kupa almadım. Şampiyonluklar yaşamak, o duyguyu tekrar tatmak istiyorum”


“Dumlupınar benim ailem”

Dumlupınar kulübü sizin için ne ifade eder?

"Dumlupınar kulübü beni ben yapan kulüptür. Ailemdir... Gözümü açtığımdan beri o kulüpteyim. Sıfat olarak değil, gerçekten aile gibi hissettiğim bir yer. Dışarıdan çok büyük bir kulüp değiliz. Sürekli oyuncu yetiştiren ve beraber büyüyen bir kulübüz.”

img-2778.jpg

Ülke futbolundaki sorunlar sizin gözünüzde nelerdir?

“İlk kez önümüzdeki sezon uygulanacak olan Süper Lig’in zirvesindeki Play – Off bizleri çok ileriye atacak bir hamledir. Nerede oynarsanız oynayın belli bir hedef olmalı. Önümüzdeki sezondan itibaren artık bence yarış içerisinde hedefi olan maçlar oynanacak. En azından erken kopmalar olmayacak. Bu ben ce büyük bir sorundu.”

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

“Böylesi bir sohbet için özelde size, genelde de Yenidüzen Spor Servisi’ne çok teşekkürlerimi sunuyorum...”


Editörün Notu:

Gururluyuz

4 yıl önce yaz aylarında başladığımız SPORUN İZİNDE yazı dizisi, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği tarafından geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da “Yılın Spor Röportajı” ödülüne layık görüldü. YENİDÜZEN Spor Servisi olarak bizleri bu ödüle layık gören Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’ne ve kırmayıp bizlere değerli zamanlarını ayıran sporcularımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemiz sporu ve sporcusunun yanında olmaya, üretmeye devam edeceğiz.  

Hüseyin Özbarışcı...

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.