Necip Halil Kartal Stadı dökülüyor

Necip Halil Kartal Stadı dökülüyor

Maraş kulübünün kullanımındaki Necip Halil Kartal Stadı’nda liglerin başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen, sorunların çözülmemesi tepkilere yol açıyor.

A+A-

Ülkemizde futbol liglerinin başlamasına bir aylık süre kala karşılaşmaların oynanacağı statlardaki eksikliklerin giderilmesi için külüp yönetimleri tarafından gerekli girişimler yapılmasına rağmen yetkililer tarafından sıkıntıların aşılması noktasında herhangi bir müdahalede bulunulmaması tepkilere neden oluyor.

Maraş’ın kullanımında olan Necip Halil Kartal Stadı’nda var olan sorunların çözümü konusunda herhangi bir atılmaması saha zeminin sağlık açısından ve sakatlık riskleri oluşturması yeni sezon çalışmalarına başlayan Maraş teknik ekibini endişelendiriyor.    

 

Sahada birçok sıkıntı var

2015 yılında sentetik zemine dönüştürülen Maraş Necip Halil Kartal Stadı geçen 8 yıllık süreç içerisinde sadece seyircilerin kullanabileceği portatif tuvaletlerin yapılmasının dışında müdahale yapılmaması eksiklerin giderilmemesi tepkilere neden oluyor.

Sahanın bakım ve onarımın kulüp tarafından yapıldığını, kalan eksikler köşe bayrak direkleri, kale ağları, yedek kulübesi oturakların değiştirilmesi, 8 yıldır değişmeyen ve deforme olan sentetik zeminde çukurlar oluşurken, bırakın top oynamak, yürümekte bile zorlanılacak durma geldiğini hepsinden önemlisi sökülen halı sahaya ait elektrik kabloların bulundu gizleme kutusunun açık olması çok büyük tehlike yaratırken, saha tam anlamıyla dökülüyor.  

 

Oy: ­Girişimlerin sonuçsuz kalmasından dolayı üzgünüm

Maraş Necip Halil Kartal Stadı’nda var olan sıkıntıların aşılması ve çözüme kavuşturulmasını bekleyen Maraş Gençlik Spor Kulübü Başkan Hasan Oy, stadın komplekse dönüştürülme girişimleri olduğunu, bu yönde halı sahanın söküldüğünü ve mevcut alanı genişletilerek alan yaratıldığını, TC Lefkoşa Büyük Elçiliği ve Spor Dairesi yetkilileri ile görüşmeler yapılmasına rağmen sonuç alamadıklarını belirtti. Sahanın sentetik zemine dönüştürüldüğü yıldan beridir de herhangi bir müdahale yapılmadığını belirten başkan Hasan Oy, yıllardır var olan eksikliler, yapılması gereken müdahalelerin yapılmadığını, seyirci için yapılan portatif tuvaletlerin dışında hiçbir şeyin yapılmadığını belirterek çözüm beklediklerini ifade ederek yetkililerin sorumluluk almaya davet etti.

Saha kullanımı oldukça yoğun olduğunu belirten başkan Hasan Oy, Mağusa kulüplerine, okul sporlarına, A2 Genç takımlarına, futbol masterlerine hizmet verdiğine vurgu yaparak, diğer sahaların korunması noktasında önemine vurgu yaptı. Hasan Oy başkanlığındaki yönetim tarafından Maraş Necip Kartal Stadı komplekse dönüştürülmesi için daha önceden hazırlanan projenin hayata geçmesi için girişimlerin sonuçsuz kalmasından dolayı da üzgün olduğunu sözlerine ekledi.        

 

Bu haber toplam 580 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.