Namağlup ikincilik

Namağlup ikincilik

KKTC A milli takımı CONIFA 2018 Dünya Kupası'nı ikinci olarak tamamladı

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

KKTC Milli A Milli Futbol Takımı, son 3 yılda katıldığı turnuvalarda iyi bir performans gösterse de bir türlü kupaya ulaşamadı. Milliler, geçtiğimiz yıl oynanan CONIFA EURO 2017’de ve geçtiğimiz gün tamamlanan CONIFA 2018 Dünya Kupası’nda rakiplerine finalde kaybederken, CONIFA 2016 Dünya Kupası’nda yarı finalde elenmişti.

 

2016’da üçüncülük

28 Mayıs – 5 Haziran 2016 tarihleri arasında Abhazya’da oynanan CONIFA 2016 Dünya Kupası’nda yarı finalde turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Abhazya’ya elenmiştik. O turnuvada mücadele ettiğimiz B Grubu’nda Padania’yı 2-1, Reatia’yı 7-0 yenerek 6 puanla gruptan çıkmıştık. Çeyrek finalde Birleşik Kore ile eşleşen milli takımız rakibini 5-3’le geçerek adını yarı finale yazdırmıştı. Yarı finalde ev sahibi avantajıyla takımımızın karşısına çıkan Abhazya, milli takımımızı 2-0 yenerek finale çıkan takım olmuştu. Milli takımımız, üçüncülük maçında Padania’yı 2-0’la geçip üçüncü olurken, Abhazya ise Penjap’ı normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılarla 6-5 mağlup edip turnuvanın şampiyonu olmuştu.

 

Şampiyonlukla taçlandıramadık

4 -11 Haziran 2017 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenen CONIFA EURO 2017 Avrupa Şampiyonası’na istediğimiz gibi başlasak da, final maçında yıkıldık. Ülkemizde düzenlenen turnuvada mücadele ettiğimiz A Grubu’nda Karpatalya’yı 1-0, Güney Osetya’yı 8-0 mağlup edip, Abhazya ile de 0-0 berabere kalarak 7 puanla gruptan lider çıkmış ve yarı finalde Székely Land ile eşleşmiştik. Yarı finalde Székely Land’ı 2-1 mağlup ederek finale adımızı yazdırmıştık. Finaldeki rakibimiz Padania ile maçın normal süresini 1-1 tamamlasak da, penaltı atışları sonrasında 4-2’lik skorla rakibimize boyun eğip, şampiyonluğu kaybetmiştik. O günlerde ülkemizde düzenlenen o turnuvayı şampiyonlukla taçlandıramamanın üzüntüsünü yaşamıştık.

 

İnandık ama olmadı

Son olarak bu yıl, İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen CONIFA 2018 Dünya Kupası’na başlarken, şampiyonluğa inansak da şampiyonluğu yine son anda kaybettik. B Grubu’nda ilk maçta Karpatalya ile karşılaştığımız mücadelede 1-1 berabere kaldık. İkinci maçta Tibet’i 3-1’le geçen millilerimiz, bu galibiyetin ardından çeyrek final kapısını aralamıştı. Milli takım, grubun son maçında Abhazya ile 2-2 berabere kalsa da çeyrek finale adını yazdırmıştı. Çeyrek finalde Barawa’yı 8-0’la rahat geçen milli takımın yarı finaldeki rakibi Padania takımıydı. Milli takım bu maçta iki kez geriye düşmesine rağmen maçı 3-2 kazanarak finale kaldı. Geçtiğimiz akşam finalde bir kez daha Karpatalya ile karşılaşan kırmızı beyazlılar, normal süresi 0-0 sona eren karşılaşmada penaltı atışları sonunda 3-2 mağlup olarak şampiyonluğu kaybetti.

 

Gollerde yollarında çok iyiyiz…

KKTC A Milli Futbol Takımı söz konusu bu üç turnuvada gol yollarında çok iyi bir performans gösterdi. Oynadığımız maçların normal süreleri olarak baz alındığında 2016’da 16 gol atıp, 6 gol yedik. 2017’de 12 gol atıp, 2 gol yedik bu yıl ise 17 gol atıp, 6 gol yedik. Milli takım bu üç turnuvada toplam olarak, 45 gol atıp, kalesinde sadece 14 gol gördü.

 

Namağlup tamamladık

Millilerimiz, Londra’da oynanan bu yılki turnuvada, namağlup ikinci oldu. Çıktığımız 6 karşılaşmadan 3 galibiyet elde eden milli takımımız, 3 maçta da berabere kaldı. Geçtiğimiz akşam Karpatalya ile oynadığımız final maçının normal süresi 0-0 bitmiş, penaltılarla şampiyonluğu kaybetmiştik.  

Bu haber toplam 2074 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.