Namağlup Anadolu Şampiyonası’na

Namağlup Anadolu Şampiyonası’na

Leventspor, Türkiye Bölge Şampiyonası’nda oynadığı üç maçı da kazandı, grubunu ilk sırada bitirdi

A+A-

Türkiye Basketbol Federasyonu altyapı faaliyetleri kapsamında düzenlenen Türkiye Bölge Şampiyonası’na Leventspor, grubunda oynadığı üç maçı da kazanarak birinci oldu, adını Anadolu Şampiyonası’na yazdırdı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de önemli bir başarıya imza atarak önce bölge, sonra Anadolu, ardından da Türkiye finallerine kalan Leventspor, Türkiye üçüncüsü olma başarısı göstermişti. Leventspor bu yıl elde ettiği başarıyı bıraktığı yerden devam ettiriyor.

bb39f493-c976-4127-a968-d317a6a2d275.jpg

Üç maçını da kazandı

U16 Kızlar 4. Bölge Şampiyonası için Aksaray’da üç karşılaşma oynayan Leventspor, bu maçların tamamını da kazanarak Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Şampiyonanın ilk maçında Çukurova Üniversitesi ile karşılaşan temsilcimiz bu maçı 60-52 kazanarak organizasyona galibiyetle başladı. İkinci maçında Sosyal Güvenlik takımını 83-37’lik farklı skorla yenen Leventspor, grubundaki son maçta Gaziantep GSİM takımını 75-42’lik skorla yenerek grubunu namağlup birinci tamamladı.

1f5ccf6e-c7f9-47c8-bb20-4d10de2078ca.jpg

Anadolu Şampiyonası’na katılacaklar

U16 seviyesinde henüz yaşları daha küçük olan takımla mücadele veren Leventspor’un bu başarısı takdir toplarken, geçtiğimiz yıl U14 kategorisinde sırasıyla bölge ve Anadolu şampiyonaları geçilmiş ve Türkiye finallerinde finalin eşiğinden dönülerek Türkiye üçüncüsü olunmuştu. Leventspor, Aksaray’da elde ettiği bu başarının ardından gelecek ay yeri henüz belli olmayan Anadolu Şampiyonası’nda mücadele etme hakkı kazandı.

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.