MTG’de Ali Oraloğlu farkı

MTG’de Ali Oraloğlu farkı

Mağusa Türk Gücü’nün deneyimli teknik adamı Ali Oraloğlu, MTG’nin başında başarıdan başarıya koştu, MTG’yi çalıştırdığı dönemde 3 şampiyonluk, 2 Süper Kupa, 1 de Kıbrıs Kupası kazandı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

AKSA Süper Lig’in güçlü ekiplerinden Mağusa Türk Gücü’nün teknik direktörü Ali Oraloğlu, son dönemdeki başarısıyla dikkat çekiyor. Futbolculuk yıllarının ardından 2013-2014 sezonunun başında tekrardan Mağusa Türk Gücü’ne bu kez teknik adam olarak dönen başarılı teknik adam, arada kısa bir dönem takımdan ayrılmasına rağmen, 3 şampiyonluk, 2 Süper Kupa, 1 de Kıbrıs Kupası kazandı. Oraloğlu ‘Genç’ teknik adam olarak gittiği Mağusa Türk Gücü’nde adeta tecrübe kazandı ve hem MTG, hem de Kıbrıs Türk futbolunun unutulmazları arasına girdi.

 

Ali Oraloğlu döneminde MTG…

Ali Oraloğlu, Mağusa Türk Gücü’nün başına teknik direktör olarak ilk kez 2013-2014 sezonun başında geldi. 2016-2017 sezonunun sonuna kadar kaldı. 2016-2017 sezonun tamamlanmasıyla Mağusa Türk Gücü’nde Ali Oraloğlu dönemi bitmişti. Başarılı teknik adam, bu süreçte bir kez lig şampiyonluğu, bir kez de KTFF Süper Kupa kazandı.

Oraloğlu ile yolların ayrılmasıyla 2017-18 sezonu için ülkemiz deneyimli teknik direktörlerinden Fırat Canova ile anlaşan sarı yeşilli ekip, ilk 6 haftada alınan kötü sonuçlar sonrası ligde sonuncu sıraya kadar gerilemesi sonrası Canova ile yollar ayrılmak durumunda kaldı. 6’ncı hafta sonrası teknik adam arayışına geçen Mağusa Türk Gücü, eski teknik adamının kapısını çaldı ve o sezonun 7. haftası itibariyle MTG’de ikinci Ali Oraloğlu dönemi resmen başladı. Teknik heyetteki değişimle birlikte iyi sonuçlar gelmeye başlarken, sezon boyu istikrarsız sonuçlar alındı ve sarı yeşilli takım o sezonu 10’uncu sırada tamamladı. Aynı sezon dönemin adıyla Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’nda finale yükselen MTG, finalde Cihangir’e boyun eğmek zorunda kalınca sezon kupasız tamamlandı.

Bir sonraki sezon yeni bir yönetim anlayışıyla yoluna devam eden Mağusa Türk Gücü, 2018-19 sezonuna fırtına gibi başlamış, o sezonu hem şampiyonlukla, hem de kupa şampiyonluğuyla taçlandırmıştı. Ancak Mağusa Türk Gücü o sezon oynanan Süper Kupa’yı rakibi Yenicami’ye kaptırmıştı. Bunun üzüntüsüyle bir sonraki sezona başlayan Ali Oraloğlu ve öğrencileri sezona istediği gibi başlayamasa da, çabuk toparlandı ve rekorlarla sezon sonunda şampiyonluğa ulaştı. Aynı sezon kupada da finale yükselen sarı yeşilli ekip rakibi Yenicami’ye kupayı kaptırınca, Süper Kupayı yine Yenicami ile oynadı. Geçtiğimiz akşam Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanan Süper Kupa maçında rakibini 4-0 yenen Ali Oraloğlu’nun öğrencileri, müzeye bir kupa daha götürmüş oldu.

 

10 şampiyonluğun 3’ü Oraloğlu döneminde

Mağusa Türk Gücü, tarihi boyunca liglerimizde 10 kez şampiyonluğa ulaşırken, bu 10 şampiyonluğun 3 tanesinin Ali Oraloğlu döneminde gelmesi dikkat çekti. Oraloğlu böylelikle kulübün unutulmazları arasına girdi.

 

Bir şampiyonluk da futbolculuk döneminden…

Kısa sürede yaşattıklarıyla Mağusa Türk Gücü’nün unutulmazları arasına giren Ali Oraloğlu, bir şampiyonluk da futbol oynadığı dönemde yaşamıştı. Oraloğlu, 2005-2006 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Mağusa Türk Gücü takımında forma giyiyordu.

 

Kupada dört finalin ikisi mutlu sonla bitti

Ali Oraloğlu döneminde başarıdan başarıya koşan Mağusa Türk Gücü, bu başarısını Kıbrıs Kupası’nda da gösterdi. Küçük Kaymaklı, Cihangir ve iki kez de Yenicami ile final oynayan Ali Oraloğlu’nun öğrencileri, iki kez kupada mutlu sona ulaşmasını bildi.

 

İki Süper Kupa da Oraloğlu döneminde…

Her sezonun sonunda lig şampiyonuyla, kupa şampiyonunu karşı karşıya getiren Süper Kupa’nın bu yıl 10’uncusu oynandı. Mağusa Türk Gücü bu süreçte 3 kez Süper Kupa maçına çıktı. 2015-2016 sezonunda Küçük Kaymaklı’yı, 2019-2020 sezonunda da Yenicami’yi mağlup eden sarı yeşilli ekip, iki kez kupayı kazandı. Sarı yeşilli ekibin oynadığı tüm Süper Kupa maçlarında teknik direktörün Ali Oraloğlu olması gözlerden kaçmadı.


Oraloğlu: “MTG benim için bir tutkudur”

Mağusa Türk Gücü’nü çalıştırdığı dönemde önemli başarılara imza atan Oraloğlu, YENİDÜZEN’e kısa bir değerlendirme yaptı, “Bu başarı hepimizin başarısıdır” dedi.  Oraloğlu, “MTG benim için bir tutkudur. Tutuklu olduğum takımda şampiyonluk yaşamak çok önemli. Yaşadığımız bu başarılar ortaktır ve sadece kendi başarım değil. Bundan sonraki dönemde de şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Yeni sezonda da hedefimiz şampiyonluk yaşamaktır. Şu an her şey çok iyi. Gerek, yönetimimizin bizlere sağladığı imkânlar, gerekse oyuncularımızın çok iyi… Aynı başarıları bu sezonda da yaşamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.