MTG yeni rekor, Ocak seriyi devam peşinde

MTG yeni rekor, Ocak seriyi devam peşinde

Futbolda BRT 60. Yıl Süper Kupa mücadelesi yarın son Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Türk Ocağı arasında oynanacak.

A+A-

Yarın Atatürk Stadı’nda yer alacak Süper Kupa mücadelesinde Mağusa Türk Gücü galip gelirse bu kupayı üst üste üç kez kazanan ilk takım olacak. ‘Finallerin takımı’ olarak nitelendirilen, bugüne kadar oynadığı hiçbir finali kaybetmeyen Türk Ocağı’nın kupayı kazanması halinde ise Kıbrıs Türk futbol tarihinde oynadığı 8’inci finali de galibiyetle tamamlayacak namağlup serisini sürdürecek

 

Futbolda BRT 60. Yıl Süper Kupa mücadelesi yarın son Süper Lig şampiyonu Mağusa Türk Gücü ile Kıbrıs Kupası şampiyonu Türk Ocağı arasında oynanacak. 2023-24 sezonunun ilk resmi müsabakası olacak olan Süper Kupa’yı kazanacak taraf için bu başarı ayrı bir anlam taşıyacak. Mağusa Türk Gücü kupayı kazanırsa, 2011 yılından bu yana Süper Kupa adı altında oynanan organizasyonu üst üste üç kez kazanan ilk takım olacak. Türk Ocağı’nın galip gelmesi halinde Kıbrıs Kupası ve Süper Kupa finalleri baz alındığında finallerdeki namağlup unvanını devam ettirecek.

 

MTG üst üste üç kez kazanan ilk takım olabilir

Geçmiş yıllarda lig ve kupa şampiyonlarını buluşturan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın oynanmaması ve 2011 yılından bu yana bu unvana sahip takımların Süper Kupa adı altında mücadele etmesi ile birlikte 12’nci Süper Kupa karşılaşması oynanacak. Mağusa Türk Gücü daha önce 2016, 2021, 2022 yıllarında kazanan Mağusa Türk Gücü, finalde galip gelerek kupayla ayrılması durumunda bu kupayı üç kez üst üste kazanan ilk takım olacak.

 

Finallerin takımı Ocak, namağlup serisini devam ettirmek isteyecek

Geride bıraktığımız sezon Kıbrıs Kupası şampiyonu olan Türk Ocağı, bu başarı ile birlikte bir finali daha galibiyetle kapatarak ‘finallerin namağlup takımı’ unvanını korumuştu. 1982, 1984, 1990, 2007, 2017 ve 2023 yıllarındaki Kıbrıs Kupası finallerinin tamamını kazanan Ocak, 2017 yılında oynanan Süper Kupa finalini de kazanarak bugüne kadar oynadığı toplam 7 finalden de şampiyonlukla ayrıldı. Sarı siyahlılar yarınki Süper Kupa karşılaşmasını da kazanması halinde 8 finalde 8 kupa elde ederek başarılı serisini devam ettirecek.

 

Bu haber toplam 1043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.