MTG tarih yazıyor

MTG tarih yazıyor

Mağusa Türk Gücü, son dört sezonda kazandığı kupalar ve son Süper Kupa şampiyonluğu ile beraber 9’uncu kupasını müzesine götürdü.

A+A-

Futbolda 2023-24 sezonunun ilk karşılaşması olan BRT 60. Yıl Süper Kupa karşılaşması Cuma günü oynanırken, kupaya uzanan taraf son yıllarda ülke futboluna damga vuran Mağusa Türk Gücü oldu. Sarı yeşilli ekip Türk Ocağı’nı 2-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürürken bu kupa ve son dört sezon içerisinde elde edilen kupalarla birlikte toplam 9’uncu kupasını kazanmış oldu.

Dokuzuncu kupa

Üst üste dört yıl şampiyon olarak önemli bir başarıya imza atan ve Baf Ülkü Yurdu’nun üst üste dört yıl şampiyonluk rekorunu egale eden Mağusa Türk Gücü, dört yıl içerisinde 2018-19 ve 2021-22 sezonlarında da Kıbrıs Kupası’nı kazanma başarısı göstermişti. MTG 2021, 2022 ve bu yılki Süper Kupa şampiyonlukları ile dört sezonluk periyotta 9’uncu kupasını alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Yeni sezonda şampiyonluğun en ciddi favorisi olarak görülen MTG, bu sezonu da şampiyon olarak tamamlayarak üst üste beş yıl şampiyon olan ilk takım olmak istiyor.

Üst üste üç kez kazanan ilk takım

Cuma günü elde edilen Süper Kupa şampiyonluğu ile üst üste üçüncü kez bu kupayı kazanan Mağusa Türk Gücü, bir başarıya daha imza attı. 2011 yılından bu yana Süper Kupa adı altında lig ve kupa şampiyonunu buluşturan Süper Kupa’da MTG bu kupayı üst üste üç kez alan ilk takım oldu. Süper Kupa’da şampiyonluk sayısını 4 yapan Mağusa Türk Gücü, bu kupayı en fazla kazanan Yenicami’nin (5) ardından ikinci sırada bulunuyor.


Oraloğlu: Camiamıza hayırlı, uğurlu olsun

Süper Kupa şampiyonluğu ile ilgili olarak açıklama yapan Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu, kupanın camiaya hayırlı olmasını diledi. “Oyuncularımı ve teknik heyetimi kutluyorum” diyen Oraloğlu, “İlk yarıda çok iyi bir oyun, çok iyi bir mücadele sergiledik. 2-0 ve kaçırdığımız bir penaltı vardı. İkinci yarı daha dengeli bir oyun oynamayı tercih ettik. Netice itibarı ile amacımız kupayı almaktı, oyuncularımı kutluyorum. Camiamıza hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Bozkurt: Diğer iki kupayı da kazanıp mutlu bir sezon sonu yaşamak istiyoruz

Sezonu üç kupa hedefiyle açtıklarını belirten Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkurt, “Beş kere üst üste şampiyon gelip bu sezon üç kupayı da kazanmak istiyoruz” dedi. Süper Kupa ile birlikte ilk kupayı aldıklarını ve mutlu olduklarını aktaran Bozkurt, “Birinci kupayı kazandık, mutluyuz. Şu anda takımımız hazırlık döneminden çıktı. Daha hazır olmayan futbolcularımız var. İlerleyen günlerde daha iyi bir Mağusa Türk Gücü’nü Kıbrıs futboluna izleteceğimizi düşünüyoruz. Diğer iki kupayı da kazanıp mutlu bir sezon sonu yaşamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Gök: Tarih yazdık

Mağusa Türk Gücü kaptanı Uğur Gök, Süper Kupa şampiyonluğu ile “Tarih yazdıklarını” belirtti. “Süper Kupa’yı almanın gururunu yaşıyoruz” diyen Gök, “Tek maçlar, final maçları her zaman zor olur ama doğruyu yapan, iyi oynayan bizdik. Dolayısıyla kupa bizim müzemizde. Bütün arkadaşlarımın ayağına sağlık, çok iyi mücadele ettiler. Bizi bugün maça gelerek destekleyen tüm taraftarlarımıza da teşekkür ederiz. Bu kupa Mağusa camiasına armağan olsun” dedi.

 

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.