MTG kötü başladı, iyi bitirdi…

MTG kötü başladı, iyi bitirdi…

MTG için şampiyonluk yolunda soluklanma zamanı…

A+A-

ÇOK İYİ BİR PERFORMANS… Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, lige iyi bir başlangıç yapamasa da, 6’ncı haftadan sonra devrenin sonuna kadar çıktığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 de beraberlik aldı ve devrenin sonuna doğru liderliği devralarak, ilk devreyi lider tamamladı.

 

ORALOĞLU: “HEDEFİMİZ YENİDEN ŞAMPİYONLUK”… “İkinci devre çok daha zor geçecek. Kimi takım şampiyonluk için, kimi takım düşmemek için oynayacak. Yani, her takım için neredeyse her maç final niteliğinde olacak. Yolun diğer yarısını da çok iyi geçirip, şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz yeniden Mağusa’ya şampiyonluk getirmek”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, önceki gün tamamlanan 2019-2020 sonunun ilk devresini lider olarak tamamladı. Sarı yeşilli ekip, ilk haftaları kötü başladığı sezonda büyük bir baları göstererek 15 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldı.

 

Zorlu engellere rağmen, lider tamamladı

Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Mağusa Türk Gücü, ilk iki maçta gol bile atamasa da, sonraki süreçte önemli galibiyetler elde ederek bu hatasını telafi etti ve 11’inci hafta liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Ligin 12’nci haftasında Binatlı’yı konuk eden Mağusa ekibi, beklemediği bir beraberlik alarak koltuğu Cihangir’e devretti. 14’üncü haftada Cihangir’in Türk Ocağı’na karşı kaybetmesiyle yeniden liderliği devralan sarı yeşilli ekip, devrenin son maçında Cihangir’e karşı önemli bir galibiyet alarak ilk devreyi lider tamamladı. Mağusa Türk Gücü, şampiyon olarak tamamladığı geçtiğimiz sezonda da 35 puanla ilk devreyi lider tamamlamıştı.

 

Kötü başladı, iyi bitirdi…

Süper Lig’de bu sezona da şampiyonluk hedefiyle başlayan Mağusa Türk Gücü ilk 5 haftada istikrarsız bir performans sergiledi. İlk 5 maçta 2 galibiyet, 2 mağlubiyet, 1 de beraberlik alan sarı yeşilli ekip, 5’inci haftadan sonra küllerinden yeniden doğdu. Mağusa Türk Gücü, 6’ncı hafta itibariyle devrenin sonuna dek çıktığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 de beraberlik elde etti. Sarı yeşilliler, son 10 haftalık bölüm içerisinde Yenicami, Doğan Türk Birliği ve Cihangir gibi zirve yarışı içerisinde bulunan takımları mağlup etmeyi başardı.

 

Son 10 sezonun en iyisi…

Mağusa Türk Gücü, son 10 sezondaki en iyi ilk devre performansını bu sezon gösterdi. 15 maçlık periyot sonunda 35 puan toplayan sarı yeşilli ekip, geçen sezonun ilk devresini lider tamamlayıp, aynı puanı toplasa da, bu sezon hem daha fazla gol attı, hem de kalesinde daha az gol gördü. İşte Mağusa Türk Gücü’nün son 10 sezondaki karnesi;

 

(Ligde 14 takımlı oynan dönem)

2010-11 sezonu (8. sırada / 16 puan)

2011-12 sezonu (3. Sırada / 27 puan)

2012-13 sezonu (8. Sırada / 16 puan)

2013-14 sezonu (5. sırada / 20 puan)

2014-15 sezonu (11. sırada / 11 puan)

2015-16 sezonu (2. sırada / 34 puan)

(Ligde 16 takımlı oynanan dönem)

2016-17 sezonu (14. sırada / 13 puan)

2017-18 sezonu (8. sırada / 20 puan)

2018-19 sezonu (1. sırada / 35 puan)

2019-20 sezonu (1. sırada / 35 puan)

 

Oraloğlu: “Hedefimiz yeniden Mağusa’ya şampiyonluk getirmek”

Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu, YENİDÜZEN’e ligin ilk devresini değerlendirdi. Kötü bir başlangıç yaptıklarını ancak çabuk toparlandıklarını aktaran deneyimlik teknik adam, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu bir kez daha altını çizdi. Oraloğlu; “Kötü bir başlangıç yaptık. Yabancı oyuncularımızın takıma adapte olup, yerli oyuncularla uyum yakalamasıyla güzel bir çıkış yakaladık. Bu süreçte çok önemli galibiyetler aldık. İlk devreyi lider tamamladık ama ortada henüz bir başarı yok. İkinci devre çok daha zor geçecek. Kimi takım şampiyonluk için, kimi takım düşmemek için oynayacak. Yani, her takım için neredeyse her maç final niteliğinde olacak. Yolun diğer yarısını da çok iyi geçirip, şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz yeniden Mağusa’ya şampiyonluk getirmek” ifadelerini kullandı.

mtg-infografik-(haberin-altina-girecek).jpg

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.