MTG gençleri zirveyi bırakmadı

MTG gençleri zirveyi bırakmadı

Mağusa Türk Gücü A2 takımı şampiyonluğunu ilan ederek üst üste üçüncü şampiyonluğunu elde etti

A+A-

AKSA A2 Ligi’nde 2022-23 sezonu şampiyonu Mağusa Türk Gücü oldu. Üç yıl üst üste bu başarıyı elde eden MTG gençleri, A takımdaki abileri ile birlikte camiaya çifte şampiyonluk yaşattı. MTG A2 takım teknik direktörü Kamil Arifoğlu kazandıkları ve şampiyonluklarını ilan ettikleri Hamitköy karşılaşmasında Mağusa’nın ve kendilerinin depremden dolayı çok etkilendiklerini ifade ederken, “Bugün şampiyon olduk ama sevinemiyoruz” dedi.

 

Arifoğlu: Sevinemiyoruz

MTG A2 teknik direktörü Kamil Arifoğlu, deprem felaketi ve yaşanan kayıplardan sonra futbolu ne kadar konuşabileceklerine bir türlü karar veremediklerini aktarırken, “Mağusa’da depremden sonra kolay bir dönem olmadı. Arkadaşlarımız, yöneticilerimizin çocukları vefat etti. Bu sürecin halen etkisindeyiz, atlattığımız söylenemez. Bugün şampiyon olduk ama çok sevinemiyoruz” dedi.

 

“Yeni bir takım kurduk”

Lige başlarken geçen seneki kadrolarından 8 oyuncunun değiştiğini söyleyen Arifoğlu, “Bölgedeki A takımlara oyuncu verdik, iki oyuncumuz Türkiye’ye gitti. Federasyon yaşları bir anda iki yaş birden düşürdü. Bununla beraber yeni bir takım kurduk. Düşünün hiç deneyimi olmamış bir takım, buna rağmen ilk yarıyı iyi götürdük. İkinci yarıda süreç bizi bu noktalara getirdi ve bugün ligi ilk sırada bitirdik” ifadelerini kullandı.

 

“Şampiyonluğumuz hayırlı olsun”

Ligdeki rakiplerinin de şampiyonluğu çok istediğini ve kendilerini çok zorladığını aktaran Kamil Arifoğlu, bu zorlanmada tecrübelerinin az oluşunun da etken olduğunu aktardı. Arifoğlu elde edilen başarıdan dolayı futbolcularını tebrik ederken, başkan ve yönetim kuruluna da teşekkürlerini ileterek “Şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Mağusa Türk Gücü, A2 Süper Lig’in tamamlanmasına üç hafta kala en yakın rakipleri Yonpaş Dumlupınar ve Doğan Türk Birliği ile 10 puanlık farkı koruyarak Pazar günü Hamitköy deplasmanında galip gelerek şampiyonluğunu ilan etti.

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.