MTG büyük düşünüyor

MTG büyük düşünüyor

Yeni sezona yine şampiyonluk ve rekor hedefiyle hazırlanan Mağusa Türk Gücü, transferleri ile dikkat çekiyor

A+A-

Süper Lig’in son şampiyonu Mağusa Türk Gücü, bir yandan yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken diğer yandan da kadrosuna takviyeler yapmaya devam ediyor. Üst üste dört yıl şampiyon olarak hem formasına üç yıldız takan, hem de Baf Ülkü Yurdu’nun rekorunu egale eden MTG, yeni sezonda da şampiyon olarak rekor kırma amacında. Bu bağlamda yapılan transferlerle kadro kalitesi ve genişliği de an itibarı ile artmış durumda.

 

İlk adım iç transferde başladı

Mağusa Türk Gücü’nün ileriye yönelik ilk hamlesi iç transferde oldu. Sezonun tamamlanmasının ardından kadroda bulunan isimlerle sözleşme yenilendi. Golcü Şenol Şöför ile 5 yıllık anlaşma sağlanarak 2028’e kadar sözleşmesi yenilendi. Geride bıraktığımız sezonda şampiyonlukta pay sahibi bir isim olan kaleci Ufuk Şimşek de yeni sözleşmeye imza attı. Deneyimli kaleci ile Şenol gibi 5 yıllık anlaşma sağlandı.

 

Dinopeter yuvaya döndü

Süper Lig’de yabancı uyruklu futbolcu kontenjanının 1’den 2’ye yükseltilmesi, Beninli golcü Mickael Pote’nin takımdan ayrılması sonrası elini çabuk tutan Mağusa Türk Gücü, 2017-2020 yılları arasında forma giyen Dinopeter Jude ile yeniden anlaştı. MTG’nin transfer döneminde adı yine yıldızlarla anılırken, ikinci yabancı oyuncu için girişimleri devam ediyor.

 

Yerli transferde önemli isimler alındı

Mağusa Türk Gücü yerli transferde önemli isimleri kadrosuna kattı. Türk Ocağı’nın genç yeteneği, Kıbrıs Kupası şampiyonluğunda önemli bir isim olan Doğukan Altuntaş transferi bu isimler arasında en dikkat çekici olanı. MTG ayrıca Yenicami’den Hasan Celil Evren’in yanı sıra Mesarya’nın Süper Lig’de yakaladığı çıkışta önemli paya sahip bir isim olan Sinan Öğüt ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Dikkat çekici Erhun Öztümer hamlesi

Mağusa Türk Gücü’nün bir diğer dikkat çeken transferi ise Erhun Öztümer oldu. İngiltere doğumlu Kıbrıslı Türk futbolcu uzun yıllar İngiltere’nin alt liglerinde Charlton, Bolton, Walsall gibi kulüplerin formasını terletti. Türkiye’de Fatih Karagümrük, geride bıraktığımız sezon da Adana Demirspor gibi kulüplerde görev yapan oyuncu yeni sezonda MTG forması giyecek.

 

Son imzalar Temelci ve Caner’den

Mağusa Türk Gücü’nün yeni sezona yönelik son trasferleri Zihni Temelci ve kaleci Eren Can Caner oldu. Zihni Temelci’nin transferi için Cihangir’e Emre Soytürk’ü veren MTG, oyuncu ile resmi sözleşme imzalamıştı. MTG ayrıca Galatasaray altyapısında uzun yıllar forma giyen, son olarak Fatih Karagümrük’te görev yapan, yerli statüde oynayabilen Eren Can Caner’i de transfer etti. Her iki oyuncu kendilerini Mağusa Türk Gücü futbolcusu yapan imzaları Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda attı.

 

Kadro genişledi

Geçtiğimiz sezondan Mağusa Türk Gücü’nde iki isim ile yollar ayrıldı. Takımın formasını bir buçuk sezon giyen Beninli yıldız Mickael Pote’nin yanı sıra bir diğer önemli isim de Mehmet Erol futbolu bıraktığı için kadrodan çıktı. Mağusa Türk Gücü’nde ayrıca yeni transferlere yapılan uzun süreli sözleşmeler de dikkat çeken bir diğer nokta oldu. Takviyeler sonrasında zaten güçlü kadrosunu daha geniş ve kaliteli yapan Mağusa Türk Gücü, yeni sezonda ligin şampiyonluk favorilerinin başında gelecek.

Bu haber toplam 1183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.