“MOTİVASYONLARI ARTSIN YETER”

“MOTİVASYONLARI ARTSIN YETER”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak, genç yetenekleri Türkiye’ye deneyim kazanmaları için götürerek çalışmalara dahil edecek

A+A-

Hüseyin KIRAL

Türkiye TFF Birinci Lig’de mücadele edecek olan Adana Demirspor’un teknik direktörü Giray Bulak, bir süredir ülkemizde izlediği maçlarda beğendiği oyuncuları, motivasyonlarını artmasını sağlamak amacı ile Türkiye’ye götürmek istediğini söyledi. Yaklaşık bir yıla yakın ülkemizde televizyon programı yapmanın yanı sıra maçlar izlediğini belirten ünlü teknik adam Giray Bulak, Kıbrıs Türk futbolunda çok iyi genç oyuncular bulunduğunu, bu genç oyuncuların kendi yeteneklerinin farkında olmadığını, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacı ile onları kendi takımı olan Adana Demirspor’un idmanlarına çıkarıp, yeteneklerini keşfetmeleri için çalışmalara katmak istediğini açıkladı.

 

Bulak: “Yapılamak istenen Kıbrıs Türk futboluna katkı koyacak bir projedir”

Geçtiğimiz sezon Türkiye PTT Birinci Ligi’nde zor günler geçiren ve son anda bu ligde kalmayı başaran Adana Demirspor yönetimi ile yeni sezonda anlaşma yapan Giray Bulak, izlediği karşılaşmalarda 10-12 genç futbolcu tespit ettiğini, bu futbolcularla birlikte çalışıp, onlara kendi deneyimlerini aktarmak istediğinin altını çizdi. Tespit edilen oyuncuları götürmek isterken, yanlarında teknik direktörlerini de götürmek istediğini ve birlikte idmanlara çıkmak istediğini belirten Giray Bulak, tek amacının Kıbrıs Türk futbolcusunun moral ve motivasyonunu artırmak olduğunu söyledi. Giray Bulak, “Bir sezon boyunca izlediğim maçlarda, üzerinde ciddi anlamda durulması gereken genç oyuncular tespit ettim. Burada tek amacım onları profesyonel takımla birlikte idmanlara çıkarıp, onları geleceğe hazırlamaktır” dedi.

 

“Bunları yaparken kimsenin bana kırılmasını veya darılmasını istemem”

Ünlü teknik adam Giray Bulak amaçlarının, “Beğendiğim 10 - 12 oyuncu ile birlikte hocalarını da yanımıza alıp onları Adana Demirspor kamplarında 5-10 gün misafir etmektir. Bizlere sunulan imkanlar doğrultusunda onlarla birlikte idmanlara çıkmak ve onların gelişimine katkı koyarken, Kıbrıs Türk futbolunun geleceğine katkı yapmak” olduğunun açıklamasını yapan Bulak, “Ancak çok iyi işler çıkaracağına inandığımız oyuncuları da kulüplerinden bedelleri karşılığı transfer etmeye hazırız” dedi. Bunları yaparken hiçbir art niyeti olmadığını, hiçbir oyuncuyu takımından koparma gibi bir düşüncede bulunmadığına değinen Giray Bulak, “Bunları yaparken sadece kendimi buradaki insanlara borçlu olduğumu hissettiğim için yapıyorum, kimsenin bana ne kırılmasını ne de gücenmesini istemem” dedi.

 

Gençlerin yanı sıra Hasan Piro’nun ismi de var

Adana Demirspor Teknik Direktörü Giray Bulak gazetemize verdiği demeçte, kendisinin yardımcılığını ülkemiz teknik adamlarından Mustafa Piro’nun yapacağını ve bu oyuncuları tespit ederken onun ve onun gibi bir çok teknik adamdan bilgi aldığını söyledi. Giray Bulak verdiği demeçte Türkiye’ye götürülmesi planlanan isimleri açıklamazken, elde edilen bilgiler sonucunda Yenicami’den Mehmet Altın, Ahmet Sivri, Doğan Türk Birliği’nden Kenan Oshan, Hasan Kanlı, Lefke’den Semih Ünaldı, Gençler Birliği’nden Mehmet Erol, geçtiğimiz sezon Mağusa Türk Gücü forması giyen Uvanç Recaioğlu, Cihangir’den Ali Öztürk ve Değirmenlik’den Ümitcan Babahan’ın önde gelen isimler olduğunu öğrenildi. Bu genç oyuncularla birlikte milli takımımızın ve Merit Alsancak Yeşilova file bekçisi Hasan Piro’nun adı da olduğu saptandı.  

Bu haber toplam 2527 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.