Milli Takım'da teknik direktör belirlendi

Milli Takım'da teknik direktör belirlendi

İkinci kez Milli Takım'ın başına geçti

A+A-

Eren ŞİŞİK

Bu yaz Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA)’nin organize ettiği CONIFA EURO 2017’ye ev sahipliği yapacak olan Kuzey Kıbrıs’ta milli takım teknik direktörü belli oldu. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) teknik direktörlük görevi için, son olarak geçtiğimiz sezon GAÜ Çetinkaya’yı çalıştıran ve şampiyonluğun kapısından dönen Fırat Canova’da karar kıldı. Canova YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada CONIFA’nın önemine vurgu yaptı ve “Ülkemizin takımına sahip çıkalım” mesajı verdi.

 

İkinci kez görevde

Deneyimli teknik adam 2012 yılında Irak’ta düzenlenen VIVA Dünya Kupası’nda da milli takımın başında yer almıştı. O dönem Canova yönetimindeki Kuzey Kıbrıs takımı finale kadar yükselme başarısı göstermiş ve finalde yenilerek şampiyonayı ikinci sırada tamamlamıştı. Deneyimli teknik adam kariyeri boyunca Gönyeli, Yenicami, Cihangir, Küçük Kaymaklı ve GAÜ Çetinkaya gibi takımların da teknik direktörlüğünü yaptı.

 

Canova: “Nisan ortası aday kadroyu açıklayacağım”

İkinci kez Milli Takım’ın başına geçen Fırat Canova YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu. En geç Nisan ortasında aday kadroyu belirlemek durumunda olduklarının altını çizen deneyimli teknik direktör, “Aday kadro için ligin bitişini beklemeyeceğim. Nisan ortası aday kadroyu belirleriz, ligin bitiminden itibaren de çalışmalarımızın bir bölümünü tamamlayıp Londra’daki Türk Toplumu maçının ardından net kadroyu belirleriz” dedi.

 

“Milli Takım olgusunu aşılamalıyız”

CONIFA 2017’nin ülkemizde düzenlenmesinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Fırat Canova, “Özellikle gençlerimiz için bu gibi temaslar çok doğru. Milli Takım olgusunu genç oyuncularımıza ve vatandaşlarımıza aşılamalıyız. Bu olguyu aşılarsak futbolcuların da milli takım gibi hedefleri olur” dedi.

 

“Genç oyuncuları kullanmayı severim ancak…”

Milli Takım aday kadrosunu belirlerken bu sezonki performansları baz alacağını kaydeden Fırat Canova, “Sezon başından beridir bireysel olarak ben de maçları takip ediyorum. Zaten oyuncuları biliyoruz. Zaten yapı olarak genç oyuncuları kullanmayı seven bir yapıdayım ancak ihtiyacım olan bölgeleri deneyimli oyuncularla dolduracağım” dedi.

 

“Kenan Özer kafamda olan isimlerden biri”

Fırat Canova, ligin ilk devresinde Dumlupınar’da forma giyen ve ikinci devrede Türkiye TFF 2. Lig ekibi Ankaragücü’ne transfer olan Kenan Özer’le ilgili de konuştu. Kenan’ın çok kaliteli bir oyuncu olduğunu kaydeden Canova, “Kenan Özer de kafamda olan isimlerden biri. Ancak şu an profesyonel bir oyuncu. Onunla da konuşup bu konudaki düşüncesini soracağız. Tabi ki KKTC vatandaşı olan böyle bir oyuncudan da faydalanmak isteriz” diye konuştu.

 

“Kıbrıs futbolunun kalitesini tartışmak yerine…”

Her futbolcunun milli takıma seçilmek istediğini kaydeden deneyimli teknik adam, “Dediğim gibi; milli takım olgusunu herkese aşılamalıyız. Bunu devamlı hale getirirsek bizim futbolumuzun gelişimi için de çok büyük bir adım olur. Bizim gibi FIFA’ya bağlı olmayan ülkelerle karşılaşacağız. Bu yüzden kendi ülkemizin takımına sahip çıkmalıyız” dedi. Canova ayrıca vatandaşların ve sporseverlerin Kıbrıs futbolunun kalitesini tartışmak yerine, eldeki imkanlar dahilinde bu takımı desteklemesi gerektiğini söyledi.

 

maçında takım olarak basit hatalar yaptıklarını, ancak bugün oynayacakları maçta saha içerinde yapacakları en ufak hatanın camiaya nelere mal olacağının bilinci içerisinde sahaya çıkacaklarını söyledi.  Türk Ocağı Teknik direktörü Mehmet Bolkan, Kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin iki gündür takım ile birlikte olduğunu, ligde alınan kötü sonuçların unutulduğunu ve sadece GAÜ Çetinkaya maçına odaklanıp kazanmanın yollarını aradıklarını söyledi. 

 

Bu haber toplam 2916 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.