“Milli duygularımız gelişti”

“Milli duygularımız gelişti”

KTFF 1. Başkan Vekili Orçun Kamalı ile birlikte KKTC Milli Takımı Teknik Direktörü Mustafa Borataş ve takım kaptanları Serhan Önet ile Hasan Piro, Conifa 2018 Dünya Kupası’nı değerlendirdi

A+A-

31 Mayıs -10 Haziran tarihlerinde Londra’da gerçekleşen CONIFA 2018 Dünya Kupası’nı ikinci tamamlayan KKTC A Milli Futbol Takımı, kafilesinde kafile başkanı olarak yer alan KTFF 1. Başkan Vekili Orçun Kamalı ile birlikte Teknik Direktörü Mustafa Borataş, takım kaptanları Serhan Önet ile Hasan Piro, kupanın değerlendirmesini yaptı. KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda toplantıda, organizasyonunu ve orada bulunduğumuz süre içindeki kazanımlarımızı aktardılar. Son üç yıldır CONIFA’nın düzenlediği organizasyonlarda boy göstermeye çalıştıklarının altını çizen Orçun Kamalı, gerek kendilerinin, gerek futbolcuların çok büyük bir özveri içinde çalıştıklarını, milli duyguların üst düzeye çıktığını belirtti. Kamalı, “Belki henüz kendi insanımıza bu tür duyguları aşılayamadık, ancak gördük ki bu organizasyonların çoğalması ile bunu  da bir gün içimizde hissedeceğiz” dedi.

 

Kamalı, “Ocak ayından beridir Londra’ya hazırlandık” 

Başkan Vekili Orçun Kamalı, “Bu heyecan Ocak ayında ülkemizde gerçekleşen CONİFA yönetim kurulu toplantısı ile birlikte, kupada mücadele etmeye hak kazanan 16 takım temsilcisinin Acapulco Hotel’de çekilen kura ile başladı. Londra’ya 29’unda gidilecekti, ancak uçakların doluluk oranına göre 30 Mayıs’ta ancak gidebildik. Bir gün sonra da dinlenmeden maça çıktık ve yorgun olduğumuzu gördük. Buna rağmen futbolcularımın 9 günde oynadığı 6 maçta inanılmaz efor sarf ettiklerini gördük. Bu bizleri gururlandırdı” dedi. Kamalı, “Bu turnuvada başından siyasi baskılarla başladı. Çin, Tibet’i, Rum kesimi de bizleri şikayet ederek turnuvadan çıkarılmamızı istese de, yetkililerden ret cevabı almaları bizleri o kadar daha ateşledi. Orada bulunduğumuz süre içerinde yabancı basın kuruluşları bizimle yakından ilgilendi ve tüm turnuva boyunca milli takım ruhu içinde hareket ettik. Bu bizim için çok önemliydi ve bunda başarılı olduk” dedi.

 

Borataş: “Tüm oyuncularım ile gurur duyuyorum”

KTFF A Milli Takım teknik Direktörü Mustafa Borataş basın toplantısında “Öncelikle belirtmek isterim ki tüm oyuncularım ile gurur duyuyorum ve bugüne kadar çalıştırdığım milli takımların içinde en uyumlu milli takım olduklarını da bizlere 9 gün içinde oynadıkları 6 karşılaşmada da gösterdikleri için gururluyum” dedi. Borataş, “CONİFA karmasına üç oyuncumuz Uğur Gök, Billy Mehmet ve Serhan Önet karmaya seçilirken, CONİFA karmasına da en çok oyuncu vererek bir başka gururu yaşadık” dedi. “Biz belki şimdi bir göl balığı gibiyiz ancak bizim okyanusa açılmamıza imkan verilirse köpek balığı da oluruz” açıklaması yapan Borataş, “Günün sonunda penaltılarla şampiyonluğu kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

 

Piro, “CONİFA organizasyonun da 3. kez yer alıyorum”

KTFF A Milli Takım kaptanı ve file bekçisi Hasan Piro, “Conifa’nın organize ettiği kupalara üçüncü kez katıldığını ve özellikle Abazya ve bu yıl Londra’da düzenlenen organizsyonlarda milli duygularının çok geliştiğini” söyledi. Piro, “Penaltılarla elendik, ancak burada amaç KKTC adını duyurmak ve temsil etmekti. Bunu başardığımıza inanıyorum” dedi.

 

Önet: “Milli takım olgusu içinde oynamak bir başka”

Bir diğer KTFF A Milli Takım Kaptanı Serhan Önet, “Bir çok kez karmalar adı altında bir çok organizasyona katıldık, ancak milli takım olgusu içerisinde oynadığımız maçlar bir başka duygu ile oynadığımıza inanıyorum” dedi. Önet, “Son yıllarda milli takım olarak katıldığımız bu tip organizasyonun artması ile birlikte KKTC insanının da içindeki milli duygular gelişecektir” dedi. “Londra’da başarılı olduğumuzu biliyorum ve hissediyorum” açıklamasını yapan kaptan Serhan Önet, “Her şeye rağmen bu tür organizasyonları küçümsemelere devam etmeleri bizleri üzüyor” dedi.

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.