MHK Başkanı Özbilgehan istifa etti

MHK Başkanı Özbilgehan istifa etti

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sadık Özbilgehan şahsının ve kurulunun istifasını Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu'na sundu

A+A-

Konu ile ilgili olarak KTFF tarafından yapılan açıklamada KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu istifayı yönetim kurulu ile görüşüp sonuçlandırana kadar Sadık Özbilgehan ve ekibinin görevine devam etmesini istedi. Özbilgehan, Başkan Sertoğlu’nun talebini kabul etti. Özbilgehan istifa gerekçesi olarak ilk iki haftada her yıl olduğu gibi bazı hakem hataları olduğunu ve bu hatalardan sonra bazı kesimlerden kendilerine yönelik çirkin, haddini aşan ve hakarete varan söylemler olduğunu belirtti. Özbilgehan bu söylemlerden sonra görevi sürdürmeleri için gerekli ortamın olmadığını belirterek istifa ettiklerini aktardı.

 

Özbilgehan'ın istifa dilekçesi şöyle;

 

"Sayın Hasan SERTOĞLU

KTFF Başkanı,                                                                                  

2010 -2011 Futbol Sezonu’ndan bugüne kadar yaklaşık 13 yıldır KTFF MHK Başkanı olarak görev yaptığım KTFF Merkez Hakem Kurulu;  hakem camiasının kurumsallaşması, genç ve yetenekli hakemleri futbolumuza kazandırılması, yetersiz olan hakem sayısının artırılması, hakemlerimizin toplumda var olan saygınlığını daha fazla artırılması, dürüst, adaletli ve çağdaş hakemler yetiştirilmesi için MHK Üyelerimizle birlikte özverili bir şekilde sizinle ve KTFF Yönetim Kurulu’nuzla uyumlu bir şekilde birlikte görev yaptık.

 

Sizin dediğiniz gibi ”Birlikte geldik, birlikte gideceğiz”  söylemlerinize rağmen, 2023-2024 Futbol Sezonu’nun ilk iki haftasında her yıl olduğu gibi bazı hakem hataları olmuştur ve bu hatalardan sonra bazı kesimlerden bizlere yönelik çirkin, haddini aşan ve hakarete varan söylemler olmuştur. Bu söylemlerden sonra MHK olarak görevi sürdürmemiz için gerekli ortamın var olmadığı kanaatine vardık. Bu nedenle, 2023-2024 Futbol Sezonu’na hakemlerimizi her yıl olduğu gibi fizik ve mental olarak en iyi şekilde hazırlayan Merkez Hakem Kurulu’muz görevinden istifa etmiştir.

 

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

Sadık ÖZBİLGEHAN

KTFF MHK Başkanı"

Bu haber toplam 984 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.