Mevlit tepkili

Mevlit tepkili

YDÜ maçında oyun dışına gönderilen Mapfree antrenörü Orhun Mevlit, hakem kararına sosyal medyada tepki gösterdi

A+A-

Kıbrıs Vakıflar Bankası Basketbol Süper Ligi’nde Play-off yarı final mücadelesi hafta başında oynanan YDÜ – Mapfree karşılaşması ile başlarken, maçı YDÜ 99-67’lik skorla kazanarak seride 1-0 öne geçti. Mapfree koçu Orhun Mevlit karşılaşmanın ilk yarısında iki teknik faul nedeni ile oyun dışında kalırken, oyunculardan Milos Macura da aynı şekilde oyun dışında kaldı. Mevlit, verilen karara sosyal medyada açıklama yaparak tepki gösterdi.

 

Mevlit: “YDÜ’nün desteğe ihtiyacı yok, zaten böyle bir yapıları da yok”

Orhun Mevlit’in sosyal medyada yaptığı açıklama şöyle: “2017-2018 basketbol sezonu Playoffları dün (Pazartesi) akşamki Yakın Doğu Üniversitesi-MapFree maçı ile başladı. Yakın Doğu Üniversitesi, gerek bütçesiyle gerekse üst seviye oyuncu kadrosuyla ve 3 yabancı rotasyonuyla bizlerin çok üzerinde olan herkesin saygısını kazanmış bir takım olduğunu söylememiz herhalde yanlış olmaz. YDÜ bizlerle yapacağı maçlarda hiçbir şekilde ne hakemlerin, ne federasyonun ne de basının desteğine ihtiyaç duymamaktadır ve de böyle bir yapıya da sahip değildir. Birilerine sırf gönüllü kulluk yapmak veya şirin görünmek için herhangi bir hareket yapmaya da ihtiyaç duyulmamalıdır.”

 

“Çok ciddi hakem hataları yaşandı”

“Gelelim dün akşamki maça. Basketbol antrenörlüğü yapmadığım dönemde de yapmaya başladıktan sonrada savunduğum bir konu var. O da hakemlerin ücretlerinin çok düşük olduğu konusudur. Ta başından beridir hakemlerin maaşlarının artırılması gerektiğini en çok savunan kişi ve tek antrenör oldum. Kuşkusuz, hakem arkadaşların yaptıkları işin karşılığını maddi olarak almamaları, işlerini yarım, eksik veya taraflı yapmalarını gerektirmez. Ancak dün akşamki maçta ne yazık ki görüldüğü üzere, çok ciddi hakem rotasyon hataları ve pozisyon kaymaları yaşandı. Arzu edilmesi durumunda bunların tümü videolardan uzman bir hakem eleştirmeni ile tespit edilebilir. Başta rakip sonra da bizim yapmış olduğumuz hücum faullerin kaç tanesinin çalınmadığını tespit edilmesinin basketbol hakem ailesinin gelişmesi için çok önemli bir çalışma olacağını düşünüyorum.”

 

“Küfür ve darp dışında antrenöre 2 saniye arayla iki teknik faul çalınamaz”

Bunlar işin teknik kısımlarıyla ilgiliydi. Bir de niyet kısmıyla ilgili birşeyler söylemek istiyorum. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Antrenörlük kariyerim boyunca hakemlere ciddi saygı duymuşumdur ve duymaya da devam etmekteyim. Yaptıkları işin kolay olduğunu söylemek yanlış olur. Yaptığım eleştirilerin kişisel olmadığını belirtmek isterim. Ben, profesyonel basketbolun ülkemizde daha da gelişmesi gerektiğine en çok inanan ve bunun için gönülden çalışan insanlardan biriyim. Seviyemizi ancak ve ancak özeleştiri, yapıcı eleştiri ve sağlıklı tartışma (diyalog) sayesinde yükseltebileceğimize inanırım. Akşamki maça dönecek olursak. Bir antrenöre hiçbir koşulda (küfür ve darp durumları dışında) 2 saniye arayla ardada iki teknik faul çalınamaz. Bu konu çok açık ve nettir. Tartışmaya da açık değildir. Ne yazık ki dün akşam böyle talihsiz bir karar şahsıma verilmiştir. Ben kendi hatalarımın ne olduğunu biliyorum ve kabul ediyorum. Üzerime düşüni yapmaya da hazırım. Ancak bu denli açık ve net olan bir uygulamayı ihlal yapan hakem/hakemler dün gece bizi mücadelesizliğe mahkum etmiştir.”

 

“Ülke basketbolu kaybetti”

“Bu spor, bu meslek ve bu takım o kadar ucuz bir şey değildir ve olmayacaktır. Kaybeden sadece Mapfree olmadı... Ülke Basketbolu kaybetti. Bunu bilmenizi isterim.

Böyle bir hatanın bana veya herhangi bir antrenör arkadaşıma (yakın veya uzak sevmem veya sevmememin hiç bir önemi olmadan) tekrarlanması halinde bilinmesini isterim ki eylemi gerçekleştiren hakemlerin hakemlik yapamaması için her türlü eylemi yapmaktan çekinmeyeceğim.”

Bu haber toplam 1914 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler