Mete Adanır unutulmadı

Mete Adanır unutulmadı

Türkiye’de futbol oynadığı dönemde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk futbolcu Mete Adanır, ölümünün 35’inci yıl dönümünde anıldı.

A+A-

Adanır için Lefkoşa’daki kabri başında her yıl olduğu gibi bu yıl da anma töreni düzenlendi.

Törende ayrıca Mete Adanır’ın kardeşi Eralp Adanır, kendisinin yazdığı kitap olan “Aramızdan ayrılışının 35. yılı anısına Mete Adanır” isimli kitabı da katılımcılara aktardı. Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sami Özuslu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu’nun yanı sıra anma törenine Mete Adanır’ın sevenleri de katıldı. Eralp Adanır anma töreni ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün abim Mete Adanır'ı 35.yılında bir kez daha kabri başında andık. Bu anma gününde bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza, çelenk gönderen, sosyal medyada ve basında duygularını dile getiren herkese yürekten teşekkür ederim”

 

Mete Adanır

4 Kasım 1961 tarihinde Limasol'da doğan Mete Adanır, küçük yaşlardan itibaren atletizm ve futbolla iç içeydi.  Lise yaşamında lisanslı futbolcu olarak Kıbrıs 1'inci Ligi’nde oynayan Adanır, Doğan Türk Birliği'nde A-Takım’da görev aldı. 1979’un Eylül'ünde yüksek tahsil için İngiltere'ye giden Adanır, Londra'da Orient takımının junior kadrosuna seçildi. 6 ay kadar bir süre junior takımında başarılı futbol oynayan Adanır, ardından A Takım ‘Reserve’ yedekler kadrosuna yükselmiş ve 1980 baharında Orient'le 2 yıllık profesyonellik anlaşması yaparak futboldaki kabiliyetini İngiltere'de de kanıtlamıştı. İngiltere Futbol Federasyonu'nun Güney Kıbrıs'tan ‘temiz kağıdı’ istemesi ve Kıbrıs Futbol Federasyonu'nun ‘bizde böyle bir futbolcu yok, tanınmayan Türk tarafının futbolcusudur’ demesi üzerine Adanır'ın profesyonellik anlaşması iptal edildi. 1980'de İzmir'de yapılan 1'inci İslâm Oyunları'nda KTFD A Milli Takımı kadrosunda yer alan Adanır, 1981 Haziran'ında Altay'la anlaşma yaparak, 4 yıl boyunca Altay'da top koşturdu. Adanır, 1985 yılında Konya Spor'a transfer oldu. Adanır, 1985-1986 sezonu Türkiye 2'inci Liginde 25 gol atarak Gol Kralı olmuştu. Bu başarısıyla birlikte ayrıca Konya'da Yılın Sporcusu seçildi. 1987 yılında Tanju'nun Samsunspor'dan ayrılmasıyla golcü sıkıntısı içerisine giren Samsunspor, Adanır'ı transfer etti. Yeniden birinci ligde oynamaya başlayan Adanır, 1987-88, 1988-1989 sezonlarında Samsunspor'da oynadı.  1989-90 sezonu için Beşiktaş ve Galatasaray ile görüşmeler yapan Adanır bu kulüplere gidemeden, talihsiz bir kaza sonucunda 27 yaşında hayatını kaybetti.

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.