“Mesele çocuklarımızın dışarı açılmasındaki engeller”

“Mesele çocuklarımızın dışarı açılmasındaki engeller”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Çocuklarımızın, gençlerimizin dünyaya açılması yolunda her kim bir adım atarsa onun yanındayız, yanında olacağız” açıklamasını yaptı

A+A-

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Erhürman, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun önceki gün dışa açılımla ilgili gerçekleştirdiği basın toplantısında yönelik açıklama yaptı.

Sporla ilgili tüm kuruluşların sporun siyasetten arındırılması gerektiğini hatırlatan Erhürman, meselenin Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti ile sporla ilgili çeşitli platformlarda bulunmasının olmadığını, kendi sporcularımızın dışarıya açılmasının önündeki engeller ve sınırlılıkların esas mesele olduğunu vurguladı.

Erhürman, konu ile ilgili olarak Cyprus Mail’in derlediği ve 1954 yılında Kıbrıs Süper Kupası’nı kazanan Çetinkaya’nın fotoğrafını kullandığı haberden yola çıkarak şu paylaşımı yaptı:

 

“Bu fotoğraf güneyde yayımlanan Cyprus Mail'den. Altında, "1954'te Kıbrıs Süper Kupası'nı kazanan Çetinkaya" yazıyor...

KTFF Başkanı Sn. Hasan Sertoğlu'nun güneydeki muhatabına yönelik "eğer Kıbrıs Rum tarafı ciddiyse masaya oturmaya hazırım" sözleri de haberde yer alıyor.

Bu arada gerek Sn. Sertoğlu'nun, gerekse Atletizm Federasyonu Başkanı Sn. Ferhat Sakallı'nın Türkiye'deki muhataplarıyla doğru zeminde ilişki kurma imkanını bulamama konusundaki serzenişleri de gündemde.

Sporla ilgili tüm uluslararası kuruluşlar sporun siyasetten arındırılması gerektiğini söylüyor. Onun için bizim açımızdan esas mesele Türkiye'nin "Kıbrıs Cumhuriyeti" ile sporla ilgili çeşitli platformlarda bir arada bulunması değil. Mesele bizim sporcularımızın dışarıya açılmasının önündeki engeller, sınırlılıklar...

Ve biz bunu hiçbir koşulda kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Evet bir an önce Kıbrıs sorunu çözülsün istiyoruz, bunun için mücadele ediyoruz, edeceğiz. Ama çözüme ulaşana kadarki dönemde de nesillerimizin hak ettikleri olanaklardan mahrum bırakılmalarını reddediyoruz.

Bunun içindir ki çocuklarımızın, gençlerimizin dünyaya açılması yolunda her kim bir adım atarsa onun yanındayız, yanında olacağız...”

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.