“Mesarya kalbimin en güzel yerinde olacak”

“Mesarya kalbimin en güzel yerinde olacak”

Tarihindeki en iyi dereceyle Süper Lig’de sezonu tamamlayan Mesarya’da teknik sorumlu Nazım Aktunç ve ekibi görevinden ayrıldı

A+A-

AKSA Süper Lig ekiplerinden Mesarya Spor Kulübü, tarihi bir sezonu geride bıraktı. Yedi sezon önce BTM liglerinde mücadele eden ekip, bu sezonu üçüncü olarak tamamladı ve Kıbrıs Türk futbolunda adını tarihe yazdırdı. Bu başarıda hiç kuşkusuz önemli paya sahip bir isim de takımın teknik sorumlusu Nazım Aktunç. Aktunç ve ekibi bugün oynanan Çetinkaya karşılaşmasının ardından Mesarya Spor Kulübü’ne veda etti. Aktunç, karşılaşmanın ardından SporYeni’ye yaptığı açıklamada “Mesarya kalbimin en güzel yerinde olacak” ifadelerini kullandı, bugüne kadar birlikte çalıştığı tüm başkan, yönetici ve futbolculara teşekkürlerini iletti.

 

Aktunç: Bu sezona damga vurduk diye düşünüyorum

Dört yıldır oynanmayan sezonla birlikte Mesarya Spor Kulübü’nde teknik heyeti ile birlikte görev yaptığını hatırlatan Nazım Aktunç, göreve ilk geldiklerinde Birinci Lig’de orta sırada bir takım olan Mesarya ile çok zorlu rakipler karşısında şampiyon olarak Süper Lig’e çıktıklarını belirtti. Süper Lig’deki ilk sezonlarında 7. olduklarını ve çok başarılı bir sezon yaşadıklarını aktaran Aktunç, bu sezon zirve yaptıklarını ve üçüncülük gibi kulüp tarihinin önemli başarısına imza attıklarını dile getirdi. Ligin ilk yarısında kalelerinde gol görmediklerini, Mağusa Türk Gücü’nün ardından en az mağlup olan takım olduklarını ve ikinci devrede deplasmanda mağlup olmadıkları gibi önemli istatistikleri de elde ettiklerini söyleyen Aktunç, “Bu sezona damga vurduk diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Güzel ve doğru zamanda ayrılmak lazım”

Teknik heyeti ile birlikte sıralamada hangi pozisyonda olurlarsa olsunlar sezon sonu takımdan ayrılma kararını devre arasında aldıklarını söyleyen Aktunç, “Güzel ve doğru zamanda ayrılmak lazım. Burada güzel dostluklar kazandık. Bir marka yarattık. Geride bıraktığımız hafta ayrılacağımızı bildirdik. Başkan Kaan Ertuğ ve sponsorumuz Gürkan Onalt devam etmemiz için çok ısrar ettiler. Onlara çok teşekkür ederim. Ama daha sonra dönebilmek için bu ayrılığın zamanının doğru olduğunu aktardık. Sağolsunlar, onlar da anlayışla karşıladılar” dedi.

 

“Doğru karar verebilmek için dinlenmek istiyorum”

“Mesarya kalbimin en güzel yerinde olacak” diyen Nazım Aktunç, kariyerinin devamı ile ilgili soruya ise “Son bir ay içerisinde çok teklif aldık. Ancak basında çıktığı gibi Doğan Türk Birliği’nden resmi bir teklif almadım. Ama şu anda doğru bir karar verebilmek için dinlenmek istiyorum. Futbol bu, yarın ne olacağı belli olmaz tabi ama bana gelen teklifleri de nazikçe reddettim” ifadelerini kullandı.

Aktunç sözlerinin sonunda bugüne kadar Mesarya’da çalıştığı tüm yönetim kurulu üyeleri, başkanlar ve özellikle canından çok değerli futbolcularına çok teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.