Merveli Türkiye Gürcistan’da ikinci

Merveli Türkiye Gürcistan’da ikinci

Gürcistan’da düzenlenen CEV Continental Cup ilk aşamasını ikinci tamamlayan Merve Çelebi’nin de yer aldığı Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı, önümüzdeki yıl düzenlenecek ikinci aşamaya katılmaya hak kazandı.

A+A-

Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’nda mücadele eden Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi, takımı ile Gürcistan’da yer aldığı CEV Continental Cup ilk aşamasını ikinci olarak tamamladı ve podyuma çıkarak ikincilik kupasını aldı.

Voleybolda Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılımın da belirlendiği Continental Cup ilk aşamasının F Grubu mücadelesi Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlendi.

 

İkincilik için ek maç oynamak zorunda kaldılar

Organizasyonun ilk gününde Macaristan’ı altın maç sonunda 2-1 yenen Merveli Türkiye ilk iki sırayı garantilemişti. Organizasyonun ikinci gününde Norveç ile karşılaşan ve liderlik maçı olan bu iki maçı da kaybeden Merveli Türkiye beklenmedik bir durumla karşılaştı. Organizatörler Türkiye’nin Macaristan ile ikincilik – üçüncülük maçı oynaması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine bir maç daha yapan Merveli Türkiye, ilk günde olduğu gibi Macaristan’ı altın maç sonunda 2-1 yenerek ikinci oldu.

Bu sonuçla Türkiye grubunda ikinci olarak adını önümüzdeki yıl düzenlenecek olan ikinci aşamaya yazdırdı.

Önümüzdeki yıl Türkiye ikinci aşamayı da geçmesi halinde adını 2020 Tokyo Olimpiyatları’na yazdıracak.

Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.