Mertekçi anısına saygı duruşu

Mertekçi anısına saygı duruşu

Sabah saatlerinde yaşamını yitiren Yalova Başkanı Tahsin Mertekçi anısına maçların öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

A+A-

Karşılaşmalarda önce saygı duruşu

Mertekçi’nin hayatını kaybetmesinin ardından Bostancı Bağcıl Stadı’nda oynanması planlanan B.Bağcıl – Hamitköy karşılaşması ileri bir tarihe ertelendi. Oynanan diğer karşılaşmalar öncesi ise bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

KTFF: “Acımız sonsuzdur”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, resmi internet sayfasında Mertekçi’nin vefatı ile ilgili şu mesajı paylaştı: “Sevgili dostumuz, kardeşimiz, Kıbrıs Türk futboluna uzun süre hizmet etmiş Yalova SK başkanı Tahsin mertekçi’yi elim bir trafik kazası sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Acımız sonsuzdur. Milletimizin başı sağolsun. Merhuma Tanrı’dan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır dileriz.”

 

KTSYD: “Ülke ve spor camiası derinden üzüldü”

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Mertekçi’nin vefatı ile ilgili şu mesajı yayınladı: Kıbrıs Türk Futboluna uzun yıllardır hizmetleri bulunan Yalova Kulüp Başkanı Tahsin Mertekçi’nin elim bir trafik kazası sonucu vefatı tüm ülkeyi olduğu gibi spor camiasını da derinden üzmüştür.

Tahsin Mertekçi’ye Allah rahmet dilerken, ailesine, Yalova camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.”

 

Futbol Kulüpler Birliği: “Yeri asla kolay dolmayacak”

Futbol Kulüpler Birliği ise şu mesajı paylaştı: “Yıllarca Kıbrıs Türk futboluna Yalova spor kulübü aracılığıyle hizmet etmiş, spora gönül veren bir aileden yetişen, memleketi ve kulübü için hiçbir fedekarlıktan kacınmayan değerli dostumuz Yalova Spor kulubü başkanı Sn. Tahsin Mertekçi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü ve şokunu yaşıyoruz. Kıbrıs Türk halkına, milletvekili olarak mecliste, kulüp başkanı ve yönetici olarak uzun yıllar futbol camiası içinde hizmet veren, renkli kişiliği ve duruşuyla fark yaratan, Tahsin başkanımızın yeri asla kolay doldurulamayacaktır. KKTC Futbol Kulüpler birliği, kulüp başkanları ve yöneticileri adına arkadaşımızın, ailesine, sevenlerine, Yalova Spor Kulübü’ne ve tüm futbol camiasına baş sağlığı dilerim”

Mertekçi’nin vefatı ile ilgili birçok futbol kulübü de sosyal medya hesaplarınan başsağlığı mesajları yayınladı.

 

Cumhuriyet Meclisi ve kulüpte tören

Mertekçi için yarın saat 10.30’da Cumhuriyet Meclisi’nde, ardından da Yalova Spor Kulübü’nde bir tören düzenlenecek. Mertekçi, daha sonra Yuvacık Mezarlığı’na defnedilecek.

 

Bu haber toplam 1637 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.