Mendy’nin peri masalı gibi hikayesi

Mendy’nin peri masalı gibi hikayesi

Altı yıl önce 23 yaşında kulüpsüz kalan ve işsizlik ödeneği alan Mendy, Salı akşamı Chelsea kalecisi olarak Şampiyonlar Ligi yarı finali tecrübesi yaşadı

A+A-

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea’nin Senegalli kalecisi Edouard Mendy, tabir yerindeyse peri masalı gibi bir kariyer yaşıyor.

2014 yılında 23 yaşındayken Fransa’nın alt lig takımlarından AS Cherbourg tarafından serbest bırakılan Mendy, bir yıl kulüpsüz kaldı.

 

İşsizlik ödeneği aldı

İşsizlik ödeneği alan, ardından yakın bir arkadaşının tavsiyesiyle denemeler sonucu Marsilya’ya dördüncü kaleci olarak katılan ve kariyerindeki ilk profesyonel kontratı 24 yaşında imzalayan Senegalli kaleci, bir yıl sonra bedelsiz olarak İkinci Lig ekibi Reims’e transfer oldu.

 

Yıldızı Reims’te parladı, Rennes'de zirve yaptı

Üç yıl bu takımda yer alan, ikinci sezonunda takımın ligi şampiyon olarak tamamlayıp Birinci Lig’e yükselmesine katkı sağlayan Mendy, takımının ligde sekizinci olmasında önemli pay sahibi oldu. 2019 yılında Rennes takımına transfer olurken, o sezon takımı ligi üçüncü sırada noktaladı.

cna-t68036039fd444c7d8e95a4ff1f44a9f2.jpg

Cech tavsiyesi ile Chelsea’ye imza attı

2020 yazında Chelsea, o dönem 28 yaşında olan oyuncuyu kulübün efsane kalecilerinden Cech’in tavsiyesiyle 24 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı.

Özellikle ailesinin desteğiyle zor dönemlerden dünya futbolunun vitrin ligine transfer olan Mendy, gösterdiği performansla düzenli olarak Londra ekibinin kalesini korurken, Salı akşamı kariyerinde farklı bir deneyim yaşayarak Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid karşısında görev yaptı.

Bu haber toplam 854 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.